Thursday, March 14, 2013

Farris 8th Bday

harini besday Farris yg ke 8..
diam xdiam dh 8 taun dh usia anak sulung aku..
masa kecik Farris kuat meragam.. n lasak..
bila dh besar, sgt baik n dengar kata..
manja..
budak baik.. Alhamdulillah..
tp kdg2 rasanya kena buli je dgn budak sebaya dia.. kena paw duit lah, pensel la pemadam laa...

diusianya 8taun Farris sama aje mcm budak sebaya
cuma skrg ni kitorg realize susah btl dia nk catch dgn pelajaran kt skolah..
syllabus makin susah.. kita yg nk besar ni pun kdg2 konfius xtau nk ajar mcmana..

lately aku terpikir byk tentang nk anta dia tuisyen..
tp sebelum tu nk call Persatuan Disleksia.. nk tanya psl enroll kelas..
xtau la kelas tu sesuai utk farris atau tidak..
Farris la ni kalu bab membaca mmg xde masalah..
tp dia ada masalh nk express ideas.. susah nk recall of words bila dia nk bercerita..

ni yg aku dpt dr website http://www.dyslexiamalaysia.org.my/
one dyslexic may read quite well, but find it difficult to learn spelling or to express ideas clearly. Another may struggle with reading, but be very fluent when he speaks.

now farris fall in the 1st category..

i'll try to call them and see how they can help..
:(

Sedihlah dh 8taun tp xsepetah budak 8taun yg lain..

Dia tau 15 Mac bday dia. dia expect kitorg bawak dia g legoland weekend ni.
jenuh ckp tggu sekolah. bg dia cuti sabtu ahad tu cuti sekolah lah..
hotel + tiket legoland + tiket hello kitty town dh setel..
insyaallah 24hb pg JB.

Safiya dgr bday Farris nk sambut kt legoland, dia pun nk request nk celebrate kt Hello Kitty Town..
so amik lah nak.. celebrate la besday 6bulan dr awal..
asalkan bahagia.. haha

xde mood nk menulis wpun ada byk menda nk ditulis..
mood kelaut btl.. keje bertimpa2.. mcm kena buli pun ada..