Tuesday, July 31, 2012

wordless wednesday

background semak. weekends dpt kelonggaran tido dpn tv kt living hall.. 
feberet place dia.. tgk kartun smpi tertido!




kul 12mlm.. masih ralit main lego...
masa parent teacher meeting, cikgu ckp farris show very good improvement..
kerja siap, behave, focus...
katanya he's even better than non dyslexic kids..
alhamdulillah..
so proud of u son..
dia suka race car, n juge lego..
duly2 ingat nk bg tamiya..
now chg.. only lego..
good for brain..
n since u've been great at skool, insyaallah cuti skolah ujung taun..
we'll hit JB....
and... LEGOLAND!

Tuesday, July 24, 2012

Wordless Wednesday

faheem semasa sakit n warded dulu...
muka cengkung...
lantas telah menyebabkan mata kelihatan sebesar guli...
:)




Wednesday, July 18, 2012

Faheem warded..

arini rabu.. rabu last week la gak faheem kena warded. selasa lepas pengasuh call dh ptg, ckp faheem demam. blk keje kitorg pun bwk g klinik biasa je. doc ckp tonsil merah. dptla ubat antibiotik n ubat demam. biasanya faheem ni klu demam cpt baik. so kitorg xrisau la..

kul 2.45pg rabu tu, dia hok hek hoknhek xleh tido. aku bgn, cek2 demam panas giler pulak. bg ubat, basahkn kepala.. still meragam.. aku bwk turun bwh, masukkn dlm buai.. buai ni utk emergency je. dia tido atas tilam je time biasa2. smpi kul 6pg dia xlelap tido. nk kena henjut manjang. aku perasan bdn dia sejuk tp kepala panas. meragam smpi aku xleh masak bekfas farris aritu.. husband tapau je...

pg tu g keje mcm biasa. bekalkn ubat siap2 kt pengasuh. sblm pg tu dia dirrhea sekali kt umah.. meleleh kuar dr pampers.. kul 11pg cantuh pengasuh kol ckp faheem still panas n dh cirit birit 5x, muntah sekali. aku pun apa lg, call asben ajak blk. skali dia meeting daa.. blik kul 1. smpi umah solat tukar baju capai pampers, baju spare, towel n g jemput faheem. aku ckp dgn asben jom la g damansara specialist (panel).dia ajak g jupe paed yg kitorg biasa kt rahman putra.. sekali paed tu ada kul 6daaa.. maka g mkn n lepak umah dulu. kul 5kuar blk sbb nk queue. jupe je paed, cek punya cek, dia ckp kna admit. mntk admit the next day sbb farris blm blk skolah, paed marah.. kna admit mlm tu gak sbb faheem xmkn n minum langsung. breastfeed xnk, air kosong xnk.. dia kasik referral letter utk damansara specialist.

blk umah amik farris, solat, grab brg2 nk bwk g hospital n terus pecut kesana.. smpi2 je trus g emergency, dok cek, trus admit. masa ni kt hospital saja 4x dia cirit birit. masuk drip, ubat batuk n demam, antibitik cucuk..

mlm tu dia xberapa tido.. pusing sana sini smpi aku yg xleh tido... siap 2x tube drip tu terlilit kt leher. bila dia xleh tido tu aku angkat ler n tepuk2 kt bahu, tido atas dada.. then letak blk dlm cot.. phewww!

next morning paed dtg cek n bgtau.. white blood cell count dia sgt tggi. more than 20k. dgn bangangnya aku tanya apa maksudnya tu? doc ckp maknanya ada bakteria dlm darah... doc punya final diagnosis... bacterial infection and acute gastroentritis.. duduk sana 3 mlm. tough jaga anak kt ward. letih btl. siang asben dtg teman. mlm dia blk amik farris n safiya n uruskn bdk2 tu.. ari sabtu tu masa discaj aku dok pikir dlm kepala abisla rumah aku sure mcm dilanggar garuda.. sinki konfem berlendir..sekali smpi umah je... wahhhhh kemasnya... baju 2bakul yg aku xsempat nk lipat before faheem admit tu asben dh lipatkn. sinki clear.. legaaaaaaa...

now faheem ok. sihat walafiat n xmeragam. ari ahad tu ada la meragam sikit n nmpk lesu. pastu ok.. abis cuti aku 3ari. now annual leave tggl 7ari je lg kna bajet2utk raya n utk g kuching. phew! xcukup...




hopefully ni 1st n last la dok wad. so far 3 anak, cuma safiya je yg plg tough n xprnh warded... maybe in the family boys are more fragile than the girl kot..

Wednesday, July 4, 2012