Sunday, September 25, 2011

Save the Date..

Propa tajuk.. mcm tajuk video kawin Nabil aje "Save the Date"..

Sabtu lepas pg checkup (37weeks 4days). masuk2 aje bilik doktor, doktor trus ckp "nmpk mcm dh jatuh aje ni. ada rasa apa2?"..

aku pun ckp kt doktor jumaat petang kt opis, sebelum g solat asar, aku tetiba ada rasa mcm "terbukak" dan "mcm ada menda turun", pastu discaj byk, tp blm rasa sakit apa2. Doktor ckp ok nnt dia cek VE.

check punya check, doktor ckp dh bukak 3cm. Baby dalam 3.4kg (huwaaaa besarrrr. bygkn kalu 40weeks besar mana gamaknya????). Tetiba doktor ckp "ok nk admit arini ke nak tggu sakit?" aku tanya doktor "doktor nk induce ke?". dia ckp tak? saya nk pecahkn air ketuban.. pastu dia pun explain la agak2 kul berapa aku blh bersalin bagai...

pastu asben tanya pasal bilik, aku prefer bilik sorg sbb sng aurat sumer xyah nk pikir byk. maklum la beranak... mcm2 ler... kalu ko nk terlentang dlm keadaan xsopan pun xder sapa nk peduli.. kalu bilik share2 kang nk g toilet pun susah.. doktor pun cek le pastu dia ckp bilik sorg sumer full. yg ada bilik sorg pun tggl suite aje.., dh mcm bini Jimmy Shanley anak jutawan Natasha tu pulak (aku bersalin di hospital yg sama). Nama aje suite, tp rate baru RM250.. hospital ni bukan lah mahal sgt, standard golongan marhain mcm aku aje. bkn nya mcm Prince Court ke apa ke.. Si bini Jimmy tu pun bersalin kt sini sbb rumah dia dkt giler dgn hospital.. tu aje aku rasa.. kalu ikut standard poket dia, sebelah mata pun xlayak nk pandang kt situ..

Mula2 aku ckp ok, asben ckp ok.. masa ni aku xpikir panjang.. aku rasa otak aku blank.. tp masa nurse tu letak aje set2 jarum drip tu dpn aku utk doktor pasang kt tgn, tetiba aku dpt "goosebump".. aku pandang husband, pandang jarum drip, pandang doktor.. berkali2 aku ckp aku tetiba takut. Padahal sebelum ni aku yg nk sangat beranak cpt kan.. sekali.. kecut perut daa... *peluh byk2*

Pastu aku pun bukak mulut kt doktor ckp "doktor blh tak saya masuk arini isnin?".. Doktor ckp ok. tp nk dtg kul berapa? kul 9 ke kul 10pg? aku ckp kul 9pg. Doktor pun buat surat, bg kt aku n ckp, smpi kt spital, tunjuk kt kaunter, nanti dorg trus buat CTG bagai. Kul 11 doktor naik pecahkan air ketuban.. Tp berkali2 doktor pesan kalu sakit sgt or ada tanda2 nk bersalin, trus dtg hospital.. Aku ckp ok.. pastu doktor ckp byk kali "isnin saya xleh janji ada bilik seorang".. aku ckp "takper.."

masa tu aku xpikir dh kalu kena duduk bilik 4 org pun aku pasrah ajelah.. yg penting aku xnk admit ari sabtu.. sambil dlm hati aku doa, mintak2 baby bertahanlah smpi ari isnin..

ntah ler.. aku rasa xready. rushing sgt tetiba aje kena admit. aku xexpect langsung. aku jangka ari sabtu tu nk tanya doktor bila aku ni blh di induce, rupanya2 aku ni dh nk beranak dah.. time tu lah aku teringat baju2 baby blm kemas2 n susun2.. ubat2an aku kt sana sini lg aku blm letak setempat. Ni adalah menda2 yg aku xleh nk bg arahan aje kt asben utk buat.. apatah lg bg arahan soh maid aku buat... sbb aku sorg aje tau mana aku simpan and utk kemaskn sumer2 barang tu, aku sorg aje tau kt mana aku rancang nk letak. aku mmg mcm ni bab2 nk simpan barang or organize, aku suka buat sendiri...

pastu aku terpikir laks yg aku blm minum air kelapa, blm lg rendam n minum air akar fatimah.. mcm2 lah aku pikir masa tu.. hahah boleh??? bolehhhh...

Maka insyaallah Isnin ni (26hb Sept) bersalin lah aku (insyaallah). Semoga Allah permudahkan proses aku bersalin, pjgkn umur aku dan dikurniakan anak yg sihat dan cukup sifat dan semoga dia akan membesar menjadi anak yg baik dan umat Islam yg baik. Tu aje harapan aku skrg.. 

(Buat kawan2 yg baca blog ni.. tlg doakan aku selamat bersalin yer. Doakan aku anak beranak selamat. Mintak maaf byk2 kalau ada salah silap dr aku ye...)


kuar aje dr hospital, asben ckp "jom makan nasik beriani".. tgk tak Jalan Jalan Cari Makan episod dua minggu lepas, yg ada tunjuk beriani gam Johor kt belakang The Store Sg Buloh? Restoran ni lah aku kitorg g makan.. Mmg terbaekkk wok!!!!! harga pun berpatutan.. Kepada sesapa yg rasa nasik beriani JM Bariani House tu sedap, sila lah ke sini.. kalah berganda2 wa cakap lu....  Sila layan gambar....


beriani ayam kampung utk anak2.. RM9.90 (kalu xsilap)

asam pedas aku.. sedapppppp! harga xpasti laks haha

nasik beriani kambing utk asben.. kalu xsilap RM13 or RM18.. mmg sedap.. terbuntang bijik mata asben makan.. trus lupa anak bini kt dpn!

all in all, highly reccommended!!!!

Balik dr makan, pg Tesco.. beli brg dapur.. aku jalan slow2 ler sbb serammm takut terberanak hahaha.. Selain dr brg keperluan rumah, aku beli siap2 stok aku utk aku pantang mcm milo n wholemeal biscuit.. tu adalah stok utk breakfast n tea break aku.. huhu.. sbb mak aku akn dtg jaga aku awal2 pantang ni.. maka terpaksa la aku pretend baik.. mak aku sgt strict bab2 pantang ni. tu pun aku ckp kt dia aku nk beli mandian herba yg org jual online. dia ckp tak payah. dia bawak daun2 kayu dr kampung. adoiii! sanggup mak aku sampai cantuh sekali.. huhu.. 

kt Tesco gaks, safiya akhirnya telah memilih hadiah besday nya.. apa lg kalu bukan Barbie.. ni ntah barbie keberapa ntah.. yg lain2 sumer dh bogel.. Xtau mcmana dia blh tau psl barbie yg ada "gunting" ni.. kemain hepi main sambung2 rambut pastu gunting balik kasik pendek.. Mahal xpadan dgn menda.. sib baik Tesco ada kasik voucher off RM20 utk barbie...

saya masam bukan kerana saya xsuka barbie.. tgk baju yg saya pakai pun barbie tau! saya masam kerana saya mengantuk. saya tunggu mama saya punya turn jumpa doktor kt hospital dr kul 10 smpi kul 1 tau.. pastu pg makan, pastu mama dan papa saya shopping lama2 kt tesco sampai saya penat! Mama saya tu xsedar diri betul.. dh nak beranak pun blh dia shopping lama2.. Tesco aje kottt.. 
=P

Girls stuff ?

Khamis lepas, balik dr ofis, Safiya siap2 sambut kt muka pintu.. mcm biasa tiap2 ari anak2 konfem tggu kt muka pintu bila dgr aje bunyi keta.. So kitorg x expect pun safiya akan ada suprise utk kitorg.. 

Masuk2 aje dlm rumah, dgn penuh excited dia tunjuk kt kitorg artwork dia pada hari itu.. aritu dia punya kreativiti level lebih dr biasa..

kreatif ke tak kreatif ni???




Bila mama tanya sapa buat? Dia jawab "adiklah". Tanya lagi sapa ajar ? "adik buat sendiri". Bila tanya kenapa adik buat mcm ni? Dia jawab "Biarlah..."

=P


the best part is, color chosen was blue.. kenapa? sebab baju n suar yg dia pakai adalah biru.. 
*pengsan*

Wednesday, September 21, 2011

Berat mata memandang.. berat lagi yg membawak perut!

okeh aku sudah 37weeks...
baby dh engage since 35weeks lg.. so berjalan adalah sgt menyakitkn. duduk dlm keta lama2 pun sakit..

bila berjalan rasa cam ada menda nk jatuh..

perut tersgt la besar smpi naik malu org tegur perut besar..

so next week, aku trus amik cuti. rest kt rumah.. n hopefully if everything ok, aku akan induce. dh tanya doktor ok ke tidak aku induce kalu by 38 weeks masih xbersalin. doktor cakap "boleh sgt".. so this saturday aku akan konfem kan lg dgn doktor..

badan sakit2, kesabaran pun dh makin merudum.. tensen memanjang. kdg2 asben pun marah asik mengeluh aje. cuba ingat Allah.. kata dia.. bukan aku ni xingat Allah, tp biasalah kalu dh nama nya iman nipis, kdg2 terlepas jugak..

siang ok lg, wpun kdg2 tido kt opis brg selelap dua.. tp mlm mmg flat ler.. xder dh nk layan2 anak.. solat pun mumble.. kdg2 pas solat Safiya tgk aku bangun je dia tanya "mama dh ngaji dah?".. aku jawab "dah".. menipu anak xbaik... hohoho.. tp sesungguhnya sgt la xlarat. kalu larat aku baca gak semuka dua..

Aku sgt risau dgn saiz perut yg mendadak naik ni. sumer org tegur takut tgk perut aku. aku rasa punyalah ketat perut ni. aku xtau berapa berat baby dlm perut ni. aku harap xterlampau besar smpi kena operate.. tp at the same time aku takut jugak kalu lah baby ni besar tp xkena operate, larat ke aku nk push???? larat tak larat tu satu.. xkoyak ke? waaa soklan cepumas!!! Allah aje yg blh tolong aku.. aku hrp dimudahkan segala urusan aku.. ni bru anak ke 3, terasa btl susah nya peknen kali ni. aku dh tua lah.. dh xseswai nk beranak lg pasni.. kalu beranak lg aku xtau la besar mana jdnya aku nnt..

byk lg yg aku nk tulis tp aku dh xlarat.. sekian ajelah hapdet aku utk mggu ke 37 peknen.. balik2 sok aku gak yg nk flashback citer2 aku sendiri..

Thursday, September 15, 2011

kurang keyakinan...

perasaan tgh xbest.. belek hp yg aku tgglkn utk anak2 kt umah sepeninggalan aku n asben ke tmpt keje.. kiranya hp ni aku tggl kt umah utk bibik pick up lah bila2 aku call.. sng citer ni hp ni unofficially hp bibik lah..

nmpk ada received call dr no yg xdikenali.. aku call no tu pakai hp aku, xberangkat. 2 kali aku call.. xangkat.. ok xper relax japp..

tup2 xlama pastu, no tu call hp bibik tu.. dlm ati aku trus cakap "aiii ni dh lebih. kalu xder apa2 or dia xkenal bibik aku, apsal dia call no tu pulak. kalu dh namanya dia nmpk miss call no lain (no aku) call ler no aku.. ni apsal laks call no hp yg aku tgglkn kt bibik tu.. aku saspek ni sure kroni2 dia ni..

aku mmg xpercaya langsung bibik aku ni. nama je tua tp licik lain mcm.. ada lah hal2 yg dia buat yg dh buatkn me n husband xpercaya dia langsung! salah satunya, aku jupe dia sorok bwh kertas yg dia alas almari dia statement credit card aku + slip aku deposit masuk duit ke maybank aku.. sorok ok.. sorok. aku jupe masa aku spotcheck bilik dia. ko xrasa psiko ke tu? aku buang statement n slip tu dlm tong sampah kt tgkt atas rumah. dia blh bukak plastik sampah n belek apa yg ada... pastu simpan. motiffff???? adakah kerana dkt slip deposit duit tu ada no akaun maybank aku? apa guna dia simpan no akaun aku? sungguh xpaham..

lg satu, mak aku pun pesan hati2 dgn dia ni. dia ni blh lepak2 dgn mak aku masa raya aritu n ckp mcm ni "ibu tu (refer kepada aku) kerja bank kan.. mesti dia banyak duit".. mak aku selamba nya menjawab "aah mmg byk duit.. tp duit orang"....

aku xpaham apa motif dia nk selidik sumer menda psl aku.. adakah dia ingat aku ni byk duit maka expect aku byr gaji dia lebih?? aku ni bukan byk duit, byk utang lg ada! lgpun aku dh upkn RM50 dr gaji yg agen dh tetapkn.. segala keperluan dia smpi ler ke bedak, sabun, shampoo hatta pad dia sekalipun sumer aku belikan.. sesen pun xpotong. lagi mau demand kah?? ni suda lebey.. mcm ni tokey balak pun blh botak kepala.. kalu keje superb lain citer. ni keje ala2 aje stok2 lepaskn batuk ditangga.

n arini aku btl2 xpuas ati tgk no fon tu.. it's ok aku mls nk melatah lg.. relax2 dulu.. tp aku akan selidik abis2an..

tensen lah bab maid ni. aku ni nk tggu safiya ok aje.. pas dia ok aje, aku trus nk sack ini maid, and i'll go maidless.. biar aku sakit badan.. drpd aku sakit otak n sakit ati mengadap perangai sekor2..

citer lain.. citer dh basi.. dh lama ckp nk tunjuk tp xtunjuk2... jgn ckp aku poyo pulak ye. murah je menda ni. tp aku dh cerita kan aku pg ikat dgn emas mutiara sabah pemberian incik suami aritu.. kecik je mendanya.. n xberat maka murah aje.. dua brg ni RM920. aku ni xder la gile emas.. tp dh ada tu ikat ajelah dgn emas.. lgpun zmn skrg harga emas naik mencanak2.. elok juge kalu menyimpan duit sesikit pastu beli buat investment kan..mcm org tua2 kt kampung2.. sesak2 blh gak gadai.. kalu simpan duit dlm bank, dh kuarkn sure susah balik nk simpan semula.. kalu gadai emas, konfem kita akan usaha sedaya upaya nk tebus balik sbb sayang kan.. betul tak prinsip psikologi aku ni? hehe


pendant. design sarang burung katanya.. sea water pearl.. sbb tu bulat. kalu fresh water pearl bentuknya leper2... 

cincin.. design bunga tanjung.. ala makcik2 kan.. ntah ler kt kedai tu design sumer makcik2.. maka aku pun pasrah ajelah.. pun sama ini sea water pearl.. 

pregnancy punya hal : sudah 36 weeks ++. nervous gak tggu bila la nk bersalin. kalu ikutkn doktor dia bajet2 aku ni bersalin 2 or 3 weeks earlier which means either at 37 or 38 weeks pregnant. keje kt opis byk lg pending ni. mati laaaa...

skrg aku asik letih n ngantuk aje. gua selamba beb.. kalu dh ngantuk or letih tu, aku tido semacam.. boss senyap aje. aku agak dia pun pasrah ajelah tgk aku.. tp bila tiba time bonus nnt maybe aku yg terpaksa pasrah dgn figures yg boss aku bagik gamaknya.. redha ajelah... *nanges*

Monday, September 12, 2011

Happy Birthday Safiya!

kek kecik je. Black Forest from Kings. Taun ni xder buat kek utk dia.. Mama xlarat dah nak. Taun lepas mama buatkan kek Dora utk Safiya..


Sabtu lepas, 10 Sept 2011, genap Safiya empat tahun.. kejap je rasanya pejam celik pejam celik dah 4 taun..

Teringat lg pregnant kan dia masa tu Farris baru 1 tahun 10 bulan. Ingatkn nk tggu lah Farris over 2taun dulu baru rancang nk peknen semula, tp rezeki terawal la pulak. Masa dia lahir ngam2 Farris umur 2 taun setengah. Wpun masa kecik terasa sungguh letihnya menjaga 2 anak yg kecik2 tp sbnrnya sgt best.. Best sbb blh nmpk relationship between them blossoms each day. Smpi skrg both Safiya and Farris sgt close with each other. Kalau nak kemana2 Farris xnk masuk kereta selagi adik dia xder.. Musti xnk tggl adik. Kalau beli apa2 musti amik satu untuk adik.. Pendek kata dia sangat sayang adik dia..


Safiya dh xsabar nk potong kek..
Ye mmg feature wall umah aku kaler merah *bg sesapa yg wondering apa kes dgn kaler merah tersebut*

abang enterframe.

Note : Bila tgk gmbr ni baru la perasan dinding putih kt belakang tu dh kelabu asap! masa utk tukar cat ye mr husband! Baru la aku teringat.. feature wall merah tu pun dh masuk 4 taun.. Sbb masa asben sibuk mengecat tu, aku tgh sarat pregnantkan Safiya. Now dh 4 taun pun dia! Meh la tukar kaler lain pulak ye! Lantai pun dh nk kena polish sama..

Beli kek ni sabtu tengahari. Blk rumah singgah pg kenduri n segala open house. Dah kenyang so xptg kek. Pas Asar, asben kuar g open house geng motor dia. kitorg sumer xikut. Safiya merengek2 mntk potong kek. Jenuh pujuk suruh tggu papanya balik. Papanya balik sebelum maghrib. Pas solat maghrib aje, sumer turun ke bwh utk sesi potong kek. Bday girl excited lain mcm dah... Siap menyanyi utk diri sendiri lg :D

Mamanya masak bihun goreng aje. celebrate bday kecil2an sesama kitorg aje. Agak sedih bila Safiya cakap "tak ada org datang bday adik". Aduh! mama xplan pun nk pggl org. Mintak maaf lah ye nak. Taun lepas bday Safiya jatuh on 1st syawal. So merasala dia tiup lilin dpn budak2 kt kg.. Taun dpn insyaallah blh sambut kat tadika (mudah2an dia nak pg tadika, aminn). Tgklah kalau sehari dua ni kita ke rumah Mak Long, blh la kita beli kek n potong kek sekali lg depan cousin2 nya..

hadiah blm beli lg. xtau nk beli hadiah apa. Aritu dh upgrade rantai dia. Ingat nk belikan subang emas sbb dia nk sgt pakai subang, mcm cousin dia. Tp bila smpi dpn Poh Kong, mama tanya dia nak tak tindik telinga. Dia cakap takut sakit.. Dah gitu ckp dia, xpayah tindik lah. Mama pun smpi skrg xpernah tindik telinga nak hahaha *pecah rahsia aku*

Weekend ni plan nk treat anak2 Tgk Smurfs, sebelum terlambat (sebelum terberanak).. Safiya ada mintak hadiah "Baby Alive" punya anak patung tu. Tp mamanya sgt reluctant nk bg. Utk doll yang harganya ratus2 adalah sgt tak praktikal utk dibeli.. Kalu buku ke, educational toys ke lain lah cerita kan.. Lg satu Safiya ni terlebih kreatif sikit. Dari segi "cermat", abang dia lebih cermat. Mainan simpan elok2 dlm bekas. Safiya laks, ada 3 or 4 barbie doll.. tp sumer barbie dia xder baju. Dibogelnya terus. Pastu rambut sumer jd kusut masai. Nantilah mama pikirkan hadiah apa yang mama nak bagi untuk Safiya..

Untuk Anakku Safiya Maisarah:

Happy birthday Safiya! Sekarang dah besar, tak lama lagi dh nk jadi kakak. Safiya akan ada adik. Safiya kena jadi kakak yang baik. Tak boleh terlalu manja dengan mama lagi. Safiya kena jadi matang. musti nak pegi sekolah ye nak.. Next yr wajib pg tadika OK! no manja2 kalu tak mama babab!

Jgn selalu merajuk bila mama peluk n cium abang. Mama sayang abang sama aje dgn mama sayangkan Safiya. I love u both the same. Mama doakan abang dan adik membesar sebagai anak yang baik dan sebagai muslim yang baik.. Insyaallah. Mudah2an Allah makbulkan doa2 mama..

Pregnancy note : now dh 36weeks. Last saturday doc ckp baby dh engage, berat baby dh 3kg (aduyaiiii), doc ckp aku akan bersalin awal, either 2 or 3weeks earlier. Ye aku pun xsbr2 nk sambut 3rd addition asap. Lg best kalu dia lahir bulan ni. Next yr onwards kita blh buat double celebration - celebrate bday kakak dan adik sekaligus ;)

Wednesday, September 7, 2011

Raya!!!!

Taun ni turn beraya kt Terengganu dulu. Tp Jumaat balik kampung aku dulu. Ahad pg2 trus gerak g Terengganu. Mula2 aku sgt reluctant nk balik ganu. Maklumla masa tu aku dh 34weeks. letih siot jalan jauh. in fact mmg letih sgt.. Tp mengenangkn mertua aku yg dh lama xdijenguk, n mengenangkn asben pun dh lama xbalik kampung, dan disbbkn aku isteri mithali, maka aku gagahkn jua.. =P

kitorg berada di ganu dr ahad smpi ler raya ke 3 baru gerak balik ke kampung halaman aku.. Sib baik LPT2 tu dh bukak sesikit.. jimat ler sejam perjalanan..

All in all, penat mmg penat ler. satu badan sakit2.. 1st day raya gaks aku setat bengkak2 muka, tgn n kaki.. seksa nk brjalan..

taun ni meriah sikit sbb kt kg asben ada pesta bunga api.. feeling2 mcm kt KLCC masa eve merdeka la kunun..



snap byk.. tp xyah la nk tunjuk byk2 ye dak.. 

bila raya kt ganu, mmg relax aje. xmcm raya kt kampung aku. sehari sblm raya sibuklah setat memasak juadah raya.. lemang, ketupat, rendang, kuah kacang.. etc..
tp kt ganu, sumer main order aje. taun ni order nasik kuning. nasik kuning tu nasik kaler kuning yg dimakan dgn gulai ikan tongkol.. rupa dia mcm ini.. 

asben belasah xhengat punya!

rasa mmg ler sedap.. tp sbgi org pahang sejati yg dr kecik bila raya pulun lemang, aku mmg syahdu btl bila beraya di perantauan. lebih2 lg org ganu xreti masak rendang.. hehe jgn marah ye org2 ganu hehehehe.. n setiap rumah yg kitorg pg, musti hidang hidangan nasik + satay.. huhu sadiss sungguh beraya diperantauan.. 

sehari sblm raya, abg ipar aku dtg anta ketupat palas. aku pun apa lg.. since dh ada ketupat palas, mulalh feeling2 nk makan rendang.. so .. aku pun masak rendang.. pg raya tu instead of pulun nasik kuning, aku pulun ketupat palas + rendang buatan sendiri.. perghhhh baru la terasa raya muahahaha

sehari sblm raya tu, ikut asben pg pasar Chabang 3. sekali nmpk ini daa... feberet ni.. buat masak tauchu.. taruk ikan bilis.. 


hehehe.. unfortunately aku xdpt cari tauchu kt kedai2 sekitar Manir. ada ke patut org tganu xtau tauchu tu apa... huwaaa akhirnya kempunan gitu aje aku nk makan.. hampeh! Even mak mertua aku pun xtau tauchu tu apa.. *nanges*

ni laks gmbr2 pg raya.. 

ada aje amik gmbr sefamily, tp too bad, anak2 sedara asben yg jd fotografer sumer xpass pegang kamera.. gmbr kitorg blur.. tensen gua.. 

wajah2 kesayangan hamba.. farris mood bergmbr xmari.. dia ni ikut angin bab2 bergmbr.. xmcm adiknya pantang di hala kamera.. 


aku sorg je pelik xkena dgn tema.. gara2 baju kaler biru xder saiz! hampeh! masa ni 1st time masa peknen yg ni aku kena sembab2 tangan kaki n muka.. tgk ler tgn aku godang le pulak.. smpi la ni muka n tgn dh ok.. tp tgn mmg mcm gajah. nk bjalan or berdiri lama2 pun sakit... Frankly speaking, aku xsbr2 nk beranak. aku nk rest.. rasa sgt lah suffernya skrg ni.. kalu by 38weeks xberanak2 gaks, aku nk amik cuti.. or kalu doktor izinkan, aku nk mintak induce aje trus.. 

g kubur. tudung Safiya ni beli kt masjid india. dia yg pilih sendiri. dia nak sgt pakai tudung. nk cari kaler biru, tp dh xder saiz utk dia. so amik jelah kaler purple. pakainya kejap sgt pun... Farris pegang supik (wow i speaking ganu uolss haha) berisi mainan yg dia copet (read: tokki dia kasik) dr kedai tokki nya.. 


masa baru beli tudung. mlm pun pakai tudung. kalu dh besar esok mls pakai tudung, ada yg nk kena cubit nnt..



sayang adik.. 

kesian Farris.. less than 2 weeks before raya, dia mengadu sakit gigi. tgk2 rupanya gigi dh goyang sbb nk tumbuh gigi baru. Husband bawak pg dentist. Dentist cabut 2 terus. so raya dlm keadaan rongak anak aku. terjejas sedikit kehenseman anak bujang aku.. bila org tanya gigi mana, dia jawab "doktor ambik".. hehe

byk lg nk tulis n update... till next time... ;)

Saturday, September 3, 2011

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin..

Sedikit ketinggalan bas..

Just nk wish everyone Selamat hari raya, Maaf zahir batin dr ujung rambut sampai ujung kaki.. mintak halal apa yang patut.. 

Taun ni raya blh tahan bestnya wpun kaki bengkak, sakit2 badan travel jauh.. nak upload gmbr tp tersgt lah mlsnya sbb pinggang sakit, kaki pun sakit. Kaki sgt lah bengkak n lenguh2 smpi naik stress.. Later2 lah yer.. selamat ber open house to all..