Saturday, January 29, 2011

Obsessions No 1.. FOOD!!!.. heheh

Ni sumer gmbr2 dr hp. tetiba rasa nk housekeep phone memory so aku download ler mana yg nk simpan.. pastu terasa nk hapdet kt blog laks hahaha..

Actually aku suka masak. n aku mmg selalu masak. aku suka gak eating out. senang cerita sbb aku suka makan hehe.. tp aku jarang amik gmbr. yelah kalu siap masak, aku mmg jarang amik gmbr sbb biasanya lupa.. or hp kt dlm bilik tgkt atas hehehehe..

ni some of food photos yg aku capture bulan 1 ini sahaja hehehe..

kari kambing yg aku masak pada satu weekend..

laksa penang yg aku masak last week. pekat n byk vege.. yummy ;)

kat bawh ni pulak, food yg aku dh belasah sempena CNY lunch party kt Concorde Hotel. actually hotel ni walking distance aje dr opis aku. time tu org xramai so blh la amik gmbr. biasanya kalu eating out kt mana2 ni segan gaks nk amik gmbr kalu org tgh ramai. mcm jakun jerk kan hahha.. tp kt concorde ni aku tgk semua geng opismate pun amik gmbr, maka aku pun keluarkn lah hp cokia (nokia) aku n mula lah mensnap.. sia2 aku exercise 3 ari kt gym mggu ni.. .. melantak cam xhingat punya.. huhuhu..



baker sejati (sejati lah sangat kan...) wajib rasa mcm2 kek kalu pg mana2.. kehkehkeh

makan buah sikit je. belasah menda lain lg byk.. 

aiskrim kelapa.. rasa santan je huhu. ciskek tu mmg sedap!
choc cake ni mmg terbaek.. kek panas dgn lava didalam.. sedap!!!

yee sang set yg blm digaul.. kurenggg lah. dh biasa makan yg lebih sedap!


yg kt bawah ni laks.. lauk lunch td.. Arnab masak merah. boss asben aku bg daging tu kt dia. xsanggup aku nk makan sbb mengenangkn arnab itu haiwan yg comel. tp bibik n asben belasah xhingat punya.. ye aku tau aku masak mmg sedap.. sbb tu dorg mkn banyak :P. lain2 yg aku masak adalah sayur kobis n telur goreng. yg ni konfem aku xamik gmbr punya hahaha.



Dinner laks, aku dh janji dgn asben nk banjer makan sempena aku dpt bonus.. mula2 asben request Al-Rawsha, feberet Lebanese restaurant kitorang.. feeling2 Maher Zain gitu.. kalu kt al-rawsha ni, plh disukai adalah Lamb Maghdut.. rupanya spt dibwh.. tp ni dh hampir abis mkn baru ler ingat nk amik gmbr hehehe. kalu korg nk order lamb maghdut, sila ingat yer, meal dia adalah utk 4pax. so kalu korg dtg 2 org aje. sila mintak separuh. org Arab ni makan byk. wpun meal utk 2 org, sbnrnya blh mkn utk 3 org.. Lamb maghdut ni set lamb dgn nasik. dorg akn bg dlm pinggan gedabak besarnya.. pastu bg pinggan kosong. lamb tu kukus sbnrnya.. tp xder rasa hamis.. mmg best gilos.. beras dia laks, xtau dia pakai beras apa.. panjang2 n sedap nasiknya.. aku seram tgk arab2 yg mkn kt sini.. meal 4org blh belasah 2 org.. pernah aku tgk Arab yg order utk mkn sorg. xtau la dia salah order or dia mmg makan byk. serammm!!!!



balik pd plan nk pg Al-Rawsha mlm ni, tetiba last minute asben ckp xnk ler, dia nk makan western. so pikir punya pikir, marilah kita cuba food kt secret recipe sbb xpernah makan kt sana kecuali beli kek ok!!! so mlm ni kitorg pg ler ke sana.. suprisingly, sumernya sedap2!!! blh ler dtg lg.. lgpun blh makan tanpa was2 sbb konfemmm halal! 

husband's order. lamb shank.. 

bibik enjoying her spaghetti n orange juice. makan xangkat2 muka. penuh perasaan makan.. kasik can ler kt dia.. hehe


safiya dgn kids spaghetti.. tp dia panggil mee pedas (sbb kaler merah!). terjerit sebut sedapnya mee pedas. adoi buat malu sungguh :P

Farris dgn burger set. cute2 je. dia suka giler alphabet fries tu. burgernya pun sedap. licin pinggan dia. padahal sblm kuar dia dh makan nasik siap2.. dia ni mmg kuat makan.. budak lelaki kot.. 

ni aku punya.. beef stew. sedap tp aku xlarat nk abiskn. so pass kt mr aben aka the Alam Flora.. alam flora pun, dia tetap xberapa nk gemuk xmacam aku.. makan lebih sikit jer, jarum penimbang pun makin bergerak kekanan.. huhu



dh kenyang, blh balik.. perut dh kenyang masih2 syok layan upin n ipin dlm keta.. 


yg ni laks, masa bday asben, aku banjer dia dinner kt Neo. Restoran yg Serina wat majlis berinai dia tu.. very nice restaurant i must say..romantik gilos.. tp gelap sgt nk amik gmbr pun xnmpk apa.. Food, blh lah.. i guess u pay for the ambience not really for the food hehe.

cun.. ni kt luar. kt dlm xdpt nk amik gmbr. cokia hp jer pun bukan DSLR pon.. 

besday boy turun tangga nk balik dah.. asben dh tertoleh2 bila la bini dia nk turun ni asik amik gmbr jerk.. 

air laici + serai.. sedappppp

nasik goreng, grilled chicken pastu beef masak apa ntah. dessert lupa nk amik gmbr. set kt sini sumer nasik goreng ye. mcm2 style nasik goreng.. wpun order xbyk, tp cukup mengenyangkan. so jgn tamakninah order mcm2 sebelum makan yer.. aku agak sbb nasik tu kot goreng dgn butter tu pasal le rasa full gitu. aku ni pun baca kt forum mana ntah dorg ckp cpt kenyang so aku pun berhati2 lah semasa mengorder.. sbb beef tu sbnrnya byk oo...

mcm ini beberapa ketul ayam harga suda lebih RM30. blh beli 2 ekor ayam n roast kan sendiri. as what I said previously, u are paying for the ambience ok.. seriously tmpt ni cantik sesgt.. dgn pokok2, dgn air, dgn lampu2, mmg terbaekkk lah.. tp xder la feeling2 romantik pun. kitorg cam kitorg lah.. gelak, borak.. pastu dh nama pun laki bini kan, borak2 sure selit2 hal anak.. 

gmbr kt bwh ni, xde kene mengena dgn makanan. pg td aku snap sbb tgk dh cantik dh pokok aku setelah aku dpt "wahyu" merajinkn diri membaja bunga2 heheh.. ni baru sikit nnt aku share lg pokok2 keliling rumah aku eh.. hehe. rumput tu laks bukan psl nk mati, tp pasal baru potong.. blm naik betul lg.. kalu tak rumah aku ni dr dpn, tepi smpi le kebelakang sumer ada rumput. yeah kami pencinta hijau!



ni aku susun tepi longkang belah kanan rumah. dpn rumah n belakang rumah pun byk lg pokok2.. kt belah kanan rumah ni gaks smpi ler ke belakang, bibik aku tanam pokok cili padi bersusun2.. kalu dh berbuah sok gerenti aku blh jd tokey cili padi huahahaha

tu jerlah.. nnt kalu aku rajin aku share lg gmbr2 lain hehehe

Tuesday, January 25, 2011

Telur....

nak anak pandai? makan lah telur.. ni bukan aku ckp, tp doktor farris yg cakap :D

gmbr googled.

ada org ckp kt aku tak koleterol ke makan byk telur? aku pun tanya doktor soklan yg serupa. doktor ckp otak kan kolesterol so otak pun perlukan kolesterol. something like dat ler. aku pun xpandai nk ckp apa yg aku paham dlm bahasa org lain blh paham.. am not good with words (sbb tu lah aku bukan blogger yg fofular. aku hanya golongan marhain sahaja :D )

Doktor advice bg farris ni makan telur. kalau boleh katanya ari2 makan telur ayam kampung. kalu xdpt telur ayam kampung, telur ayam tak kampung pun blh lah! Farris mmg makan telur tiap2 ari. dia suka telur. safiya pun sama. kalu aku beli telur, biasanya aku beli terus sepapan.. 

nah aku paste kebaikan telur kt korg.. lebih drpd ni find out lah sendiri yer.. 

selamat memberi telur kepada anak2 ye ibu2 sekelian ;)


1. Eggs help to boost brain health and function - One of the ingredients of egg is Choline, a substance that is a component in some molecules in our brain. Since out body does not produce an adequate amount of choline on its own, we need to eat more of it to have enough. Eggs are an excellent.

2. Eggs are a rich source of many vitamins that our body requires to continue functioning properly. These vitamins include A. B2, B5, B12, D, E, all of which you need to maintain your health.

3. Eggs are a source of antioxidants which help to protect your cells against the effects of free radicals. Antioxidants help to delay the aging process and help ward off diseases of many sorts.
4. Eggs are a source of cartenoid, a substance that it beneficial to our eyes and helps to protect them against degenerative diseases.

5. Due to their massive dose of protein, eggs can actually help you to lose weight. The protein helps to curb your appetite and keep you feeling full for a long time. The protein also help to develop your muscle tissue that can in turn boost your metabolism to burn more calories.

Monday, January 24, 2011

Alhamdulillah..

Balik keje trus bersemangat nk update blog.. sbb apa? sbb arini dh dpt berita psl bonus.. hahahha

esok dpt gaji + bonus. satu lah psl company skrg.. sumer budak relax je nk tggu bonus. kalu kt kompeni lama dulu, pas bulan 7 aje sawan masing2 dok bincang psl bila la bonus nk dpt n berapa la bakal dpt. masa ni gak ler rumours-mongers paling bersepah2!

kt kompeni baru ni aku smpi naik heran. senyap sunyi smpi ler ptg td dpt email dr HR head ckp bonus + salary Jan 2011 esok, figures sila check kt payslip. xlama pastu secretary pun dtg dgn payslip. bukak2 aje payslip, pergh gegak gempita satu ofis. hepi kau masing2..

as for me, aku baru keje 6mths (Jul - Dec). So aku dpt prorated ajelah. ingatkn dpt ler dlm sebulan. sekali tgk figure, sgt2 bersyukur sbb dpt more than expected. xder la banyak melampau, tp bersyukur ajelah org nk bg kan. bonus ni duit free. kalu company xnk bg pun xleh nk ckp apa... sbb bonus kitorg bukan contractual. based on company's performance + individual's performance.
Masa aku blah dr company lama dulu, aku telah "miss" bonus n increment. means 2010 aku mmg xmerasa bonus. increment xkisah la kan sbb aku pindah keje ni pun sbb offer lebih.. on top of that aku telah kena fork out own money to pay-off my sundry loan (staff loan ler, gatal amik nk mekap rumah kunun hohoho). so dgn bonus yg aku dpt ni campur dgn lebih gaji yg aku dpt everymth, I knew that I have made a gud decision by leaving the previous company. company lama bukan xbagus, tp aku rasa xleh nk grow. almost 5yrs cantuh gak. stagnant.. PLUS, ada lah few little napoleans that I knew I can no longer work with. Tiap2 ari mengadap little napolean smpi tahap kemeluatan aku dh smpi anak tekak! nk mengelak xleh sbb dh keje melibatkn dorg. So now, I'm having my new life, new career and plus, got all the chance to learn everything new. Tuhan tu maha adil, kalau kita doa and niat kita baik, insyaallah Allah permudahkan..

Syukur sgt2 Allah murahkan rezeki aku. bg aku, ni sumer rezeki anak2.. esp utk Farris.. syukurlah Allah makbulkan doa aku mintak dimurahkan rezeki utk anak2.. Alhamdullillah sesgt...
jgn korg suruh aku belanja pulak ok.. dh bercabang2 plan mana nk salurkn duit tu. mana nk byr utang, mana nk belanja family makan, mana bajet nk balik kampung, bayar zakat (owh ini wajib) etc hahaha.. paling penting kena save utk Farris. xtau lg apa yg akal menunggu kitorg dikemudian hari..

Last note, Safiya dh pandai baca doa makan dr tgk cerita Upin dan Ipin. kitorg xpernah ajar. dia pun xpernah pg sekolah lg. pandai dr tgk Upin Ipin aje. seronok sgt dgr dia baca doa. betul pulak tu. Kalu lagu laks, dia sgt suka nyanyi lagu "Baik-Baik sayang" dr Wali Band. Rasa kesian dgn dia ni sbb kitorg terlampau bg perhatian kt Farris smpikn kurang masa ajar dia.. pasni nk lebih kerap pasang CD Iqra.. dgn harapan dia dpt belajar Iqra pulak lepas ni.. insyaallah Amin..

Farris la sekrg ni yg masih blm blh buat hafazan, baik doa mahupun ayat lazim.. kena lebih keje kuat ajar dia pasni..

Saturday, January 22, 2011

Pregnant?!

owh ini bukan perut aku.. pic googled!

Jgn tergezut. aku xpeknen..

Posting ni dibuat sbb kalu ikutkn, semalam aku bakal menimang sorg lg cahaya mata tp awal2 dh gugur masa 8weeks peknen last year. kalu ada sorg lg sure best eh. meriah la sikit rumah aku. skrg anak2 dh besar.. aku rindu nk cium bau baby..

March nnt, aku dh 33taun. asben pun dh 33 taun. tp kitorg masing2 anak baru sepasang.. aku tertanya2 bila la gamaknya nk menambah sorg lg. kalu dh umur 35 konfem aku xmau dah sbb dh xberapa seswai gitu. malangnya sejak miscarriage smpi la ni, cycle aku mmg kacau abis..

aku tanya asben, bila nk tambah sorg lg. asben aku ckp dia sendiri xtau jawapan kt soalan aku..
so skrg baik aku yg plan. tak gitu? hehe.. aku harap by end of this year, leh la conceive lg yg last.. lelaki ke pmpuan ke, xkisahlah sbb aku pun dh ada sepasang..

kalu ikutkn malas, mmg ler malas sbb dh lama xbersusah payah. tp aku takut dh tua2 nnt nyesal sbb masa muda2 xnk tambah anak..

let see how it goes ye. kalu ada rezeki conceive, hrp jgn gugur lg lah. fobia aku nk buat D&C...

cerita kerja malam & Farris...

keje kt line IT, dh jd kebiasaan utk keje malam2.. esp batch support, DR support and etc. masa kt kompeni lama dulu mmg selalu kena.. pulak tu keje2 cannih xder elaun lain selain dr claim handphone RM30-RM50 (depends kt level apa korg berada)..

keje kompeni skrg, so far mmg aku dinyahkan dr standby support. cuma once, december 2010, kenalah buat DR. dr kul 6pm ke kul 10pg esok harinya. merasa gakla curi2 tido wpun kejap.. tp mmg penat ler..pejam celik pejam celik mata aku..




bila time2 kena wat keje cannih, sure rasa nyesal apsal la dulu2 amik course lain.. dh amik IT nasib badan ler (masa belajar dulu mula2 tu aku amik mechanical engineering. tp too tough utk org yg average intelligence like me (or maybe aku ni below average kots huhu) so end up, tukar ke IT. pttnya tukar la jd cikgu maths lagi bagus!).. huhu.. recently, boss aku dh dok tanya aku bila blh standby support. dh byk kali tanya so aku paham2 sendirik lah kan. team aku 5org aje.. so cam xadil la pulak kan kalu aku xstandby.. dah ler aku antara org yg berpangkat besar sikit dlm team tu (dan paling tua! :P) akhirnya aku setuju dlm paksaan!.. aku akn start support masa chinese new year. sebulan kenalah seminggu. tp aku rasa ok gak wat standy support kt sini, sbb ada elaun. RM30 sehari. dapat kol or xdpt kol, ada prob or xder prob, tetappp dpt RM30 sehari. sebulan dpt ler extra RM210 duit free. and yg paling aku rasa ok sbb standby support dia blh buat dr rumah, ada VPN, dial aje dr rumah. buat aje keje sambil baring2, pastu dpt duit free.. boleh lah kan..

compare dgn company lama dulu, dh ler xder elaun, kalu operator call aje, kena drive at wee hours masuk opis. kadang2 kul 2,3 pagi dpt call.. mmg stress.. nak2 pulak perempuan mcm aku ni hah nk drive sorg2.. kadang2 asben yg tolong drivekn.. kadang2 kesian lah tgk dia tido dlm keta sementara tggu aku siapkn keje... 

soon, back to support life lah aku. aku dh plan dlm kepala, dpt duit RM210 setiap bulan, aku nk simpan.. sbb apa? sbb aku nk beli jam mahal.. kalu bules Tag Heur huahaha.. kenapa jam?? semenjak tgk asben yg suka kumpul jam, aku rasa fall in love dgn jam.. aku rasa jam tu aksesori yg cantik. esp jam yg tali dia cantik. tp xbermakna la aku beli jam mahal2.. paling mahal pun yg aku pakai skrg je.. selain dr aku mmg suka, aku psiko kan diri skit supaya bersemangat waja sikit membuat keje2 support ni. biar aku ni ikhlas sikit buat2 keje off office hour ni (sbb part of me, aku rasa malas benorrr nk support n kepala dh setat melilau nk cari keje lain padahal keje2 kt sini dh cukup best dah)

ada org tanya aku apsal xbeli designer handbag? jawapan aku senang aje. aku xkaki handbag ler.. kalu aku tgk handbag lawa2, mmg terdetik ler kt ati aku handbag tu lawa.. tp aku rasa handbag mahal xseswai utk aku. aku xleh carry the brand very well.. nnt org ingat aku beli kt petaling street. yelah kalu suar keje aku takat brand girdano or hush puppies aje (oh yes aku sgt suka khakis sbb bukan takat g keje, g jalan2 pun aku blh pakai. 2 in 1. jimat bajets). baju laks cam2 brand aku ada dr padini smpi le applemints or girdano.. tp sumer xpernah cecah RM100 per baju pun. lain le kalu baju pun aku dh main sarung GAP and above ke.. opss aku adalah baju GAP.. tp GAP bandung muahahaha.. senang citer lain org lain minat dia kan. ada org minat handbag, minat gadget, etc. kalu sebut psl gadget, aku suka kamera! now tgh simpan duit utk beli my dream camera.. owh did i tell u i'm in my journey to 'cash-only' lady? ada lah satu kredit kad dgn kompeni skrg.. yg ni utk byr insurans, retirement plan n bayar gym. Soon aku nk pakai mastercard combo aje.. senang deduct dr current account je... ni resolusi taun baru aku.. no hutang2.. cash term only.. maybe aku nk apply combo card dr company lama aku bekerja.. see how ler.. utk org yg senang terjebak dgn pembelian tidak dirancang cam aku ni, ni lah satu2nya penyelamat poket dan kehidupan yg aman.. 

ok pasal farris laks, smlm aku n asben bawak anak jalan2 kaki area rumah aku ni. endnya trus ke playground dpn rumah.. kt playground Safiya cam biasa naik buai jerlah keje dia. farris amik batu n kayu.. pastu ajak bapak dia idupkn api pakai kayu n batu.. cam la bapak ko tu terer sgt nak oii.. 

bila aku tanya sapa ajar hidupkan api cantuh.. dia ckp tom n jerry (kartun channel 616). anak2 aku ni sorg2 sgt affected by cartoon. siap smlm dia kumpul2 batu setempat n panggil aku ajak aku hidupkn api. smpi berbuih ketiak aku menggesek kayu tu pun kompen api xidup2 gak.. siap dia ckp kt aku "be careful, mama".. pastu bila xjd aje dia pun cakap "it's not working", pastu trus cari batu lain.. seumur idup aku xpernah idupkn apai pakai batu n kayu. ada lah aku tgk canner org buat masa tgk rancangan "Man vs Wild" tp aku mana la tau in practical kan. salah batu ke, salah kayu ke.. tp mmg smpi nk dkt maghrib xabis2 dia nk cuba idupkn api.. 

lg satu, kalu kitrog kuar ke playground ke mana2 ke, kitorg mmg join sekaki anak2 main apa2.. esp aku laa..  xder la aku nk duduk aje n tgk.. aku mmg over sikit kalu bab2 layan anak ni. apa anak main, aku sure join. smlm farris buat jumping jack flash. dia ckp belajar kt sekolah. tp dia buat salah.. pttnya masa tgn kt atas, kaki kena kangkang.. tp farris tgn kt atas ke, kat bawah ke, kaki konfem kepit. so semalam aku telah menunjukkan cara yg betul. koordinasi tangan n kaki tu beb! kenalah ajar anak.. esp anak mcm farris kan.. last2 blh gak dia buat. emak2 org yg ada kt tmn tu tgk jerk aku. sure dorg ckp kemain over mak nya kan.. nasib laa.. aku bukan kacau org pun so apa aku nk kesah.. dh ler playground tu dpn rumah aku kan.. 

ada org ckp farris ni disleksia sbb makan byk sgt junkfood. sebenarnya farris xmkn junk food langsung. bukan xpernah bg, tp dia mmg xsuka. dia suka nasik, roti (sgt2 suka roti), suka coco crunch, suka biskut chipsmore. gula2 dia xmakan. coklat dia xmakan. paling kuat pun dia akan makan lollipop lah.. tp dia ni suka aiskrim.. n suka dadih.. susah ler nk ngadap org yg byk teori ni.. i know my kids better lah.. tp aku mls nk cakap byk.. aku layankan aje org2 yg suka bercakap mcm ni.. 

Thursday, January 20, 2011

Picnic dihari Thaipusam..

mlm td incik bf ckp esok pg picnic. dia ckp masak2 la kita bawak bekal.. as a dutiful wife, aku hanya menurut perintah :P

pg td pas subuh incik bf kejutkn aku solat subuh (ye mmg dia la alarm clock aku. jarang ler aku terbgn sebelum dia.. apa blh buat, aku wanita yg lemah sure lah perlukan rehat yg lebih bukan? hehe). so pg td pas solat je aku trus ke dapur masak nasik, ayam masak merah, sayur kobis, goreng ikan n udang utk budak2.. dh siap, asben pg beli breakfast sbb by the time aku siap masak utk bawak bekal, dh xcukup masa nk masak bfast laks..

mula2 incik bf ckp kita pg the woods, air terjun kt hulu langat. pastu incik bf tetiba ubah pikiran ckp jom kita pg sungai klah (hot spring). sbnrnya kalu xsilap ni dh kali ke 5 atau ke 6 kitorg kesana.. jarak dr rumah dlm 2 jam lah.. tp sbb tmpt tu best, sanggup kitorg merajinkn diri pg kesana..



pool air sejuk dr gunung. gunung apa aku tak tau. tp katanya dr gunung.. wallahualam.. yg tembam tu bibik aku. bukan aku ok *gigih ni nk org tau aku xtembam mcm tu muahaha*

cam biasa.. anak dara ku mmg over kalu nmpk kamera..

anak2 buli bibik. buli lah nak.. mama byr gaji dia mahal. dia tu dh ler malas sikit..layan korg aje dia rajin.. korg bulilah.. mama tak kesahhhhhhhh

akooo dan kamooooo.. satuuu..
masa ni anak2 dgn bibik kt pool air sejuk. aku n asben merendekkn diri kt belah mata air panas pulak.. ye mmg panas.. 

suhu air.. jgn risau celup kaki kt dlm ni. panas mmg ler panas tp bagus utk buang detox n improve blood circualtion. xperlu risau sbb konfem xjd steamboat kaki! actually lain2 pool lain temperaturenya..

meriah dgn kaki2 manusia.. kabarnya lumut dlm air panas ni bagus utk kulit. mmg ramai ler yg mengorek lumut tu n menempekkan kt muka masing2.. tp aku xkuasa nk berbuat demikian.. sbb malas hehehe


muka tahan panas.. kaki rasa perit terbakar.. tp masih poyos dan meneruskan usaha...


reflexology kaki.. 

ada tmpt rebus telur.. xyah bwk dr rumah blh beli kt sana je. yg ni gmbr lama.. td ramai sgt dok merebus telur so mls le nk menyebok!


pas rebus telur, leh lah join budak ni makan telur rebus dgn sos!


wpun ada bench n kerusi, incik asben masih memilih cara tradisi utk menikmati perkelahan di tgh hutan... :P

punca mata air panas.. berasap2 kau! 

tiba kt sg klah kul 11.. smpi kul 2 lebey masih berendam.. btl2 berendam smpi jd lebam! tgk bibik aku.. over cam budak2.. aku layankan aje laaahhhh.. elok gak ko layan budak2 ni.. blh la aku relax sikit.. 

byk lg gmbr mls dh nk upload.. :P

blk dr sg klah, solat kt masjid dlm felda tu pastu trus ke Tanjung Malim cari pau yik mun. lepas pekena beberapa bijik, beli laks frozen n bawak balik.. mmg terbaekk lah pau ni. tp aku cuma suka red bean filling aje. asben suka kaya.. 

esok kitrong masih bercuti. xtau lagi apa plan esok. rasa cam nk date dgn incik bf tgk khurafat. rasa cam nk lepak rumah aje masak laksa.. tetiba terasa nk makan laksa yg kuah pekat. kalau beli kuah cair boring jerk.. 

so canner thaipusam korg? menarik kah? story lah sikit.. nnt aku baca blog korg (wpun most of the time aku hanya jd silent reader ;) )

Tuesday, January 18, 2011

Overdue post - KL Bike Week

pg sini sbb menemankn husband yg kaki moto..


kebanyakannya harley davidson lah. superbike xbyk. mcm2 rupa paras yg ada.. MC of the day shamsul ghau2 n sorg pelakon wanita anak bekas ketua menteri.. gedik kau minah tu.. huhu




budak nakal.. comot gilos.. maklum lah kitorg keluar dr pagi n petang masih kt KL.. 


moto yg mamat ni naik, sama brand n model dgn moto inche asben (kawasaki ER6N). even sama kaler pon.. tp mamat dh buat faceuplift baekk punya kt moto dia n tersgt la cun.. masa mamat ni dok bergmbr kt sini aku serta merta pggl inche asben yg tgh sebok belek jaket.. suruh gak dia tgk.. inche asben hanya mampu memandang sambil geleng2 kepala tanda kagum moto mamat ni sgt cun. xsecun dlm gmbr ye.. tgk live baru tau.. 



i love this bike. A real beauty !!!


tgk aksi safiya.. dia ni kalau bab bergmbr mmg xnk kalah.. a real camwhore wannabe... ;) farris cam biasa mmg malu2.. 


ni lagi satu.. kemain lg anak dara aku haha.. gmbr encik asben xder.. sbb dia sebok ambik gmbr kitorg n gmbr moto..