Wednesday, November 25, 2009

Sesungguhnya hari ini hari yang sengal....

hari ni hari paling tensen. mlm td pg deliver cupcakes yg org order. pastu smpi umah dh kul 10 lbh. trus kedapur bake vanilla cupcakes - 2 adunan. sambil2 tu deco red velvet yg kak faridah order. dh siap simpan dlm fridge.

pastu mlm td aku tido kul 12. mmg dh ngantuk giler. farris pulak masa nk pakai seluar lepas ke toilet. aku dh la penat.. apa lagi trus naik angin n aku pukul montot dia. menagis dia sbb jarang kena pukul dgn aku. pastu paksa anak2 tido. kul 4am aku bangun pg td utk deco lg 50pcs cupcakes utk hantaran bertunang.

pastu rushing ke opis tanpa sempat kemas apa2 yg patut atas meja. bg arahan aje kt bibik apa nk dibasuh apa nk disimpan. pastu trus gerak ke opis. smpi opis ingatkn nk tido dulu kt surau.. tetiba teringat red velvet cuppies kak faridah dlm fridge. aku terlupa order kak faridah.

rasa marah sgt dgn diri sendiri. n rasa down sesgt. aku rasa eloklah aku stop aje buat jual2 cupcakes ni. aku rasa idup aku kucar kacir. kelam kabut nk kejar keje opis, anak2 n buat bisnes kek lg.

wpun aku seronok buat kek n seronok jugak dpt pendapatan tambahan, rasanya dh smpi masa aku pikir panjang nk buat ke tidak menda ni. kalu buat pun, maybe amik order ari isnin aje. sbb sabtu ahad blh buat. ntah lah..

kalau aku ckp dgn asben menda ni sure dia ckp aku ni hangat2 taik ayam. padahal aku aje yg tau susah senang aku ni terkejar sana sini. aku ni jenis perfectionist. aku xsuka buat menda terkejar2.. rasa xpuas ati n aku ni kalu buat menda nk buat sungguh2..

akan ku pikirkn sedalam2nya perkara2 yg menyengalkan ini. tp apa2pun since dh ada oven beso n heavy duty mixer ni, biarlah aku concentrate belajar buat menda2 yg anak aku suka mcm pizza, roti etc..

hmmm.... sadis sadis..

Thursday, November 12, 2009

AirAsia Deal

ok finally much awaited happenings of the year tiba jugak. after 2 days attempt to book free seats to KK, i only managed to get it on 2nd day. tp hampa sikitlah pg xdpt free seat. balik aje dpt free seat.

apa2 pun ok lah. dh book pun n we'll be flying to KK (kalau diizinkan tuhan, diberi kesihatan yang baik n dipanjangkn umur) on 27/6/2010 and we'll stay until 30/6/2010. lmbt lg kan? hahahah.. biasalah airasia bg freeseat masa travel period berbulan2 jauhnya..

been eyeing Shangri-La Tanjung Aru dr dulu lagi. check td ada good deal. tp biar dulu xnk booking dulu. but that hotel is definitely in my top list to stay lah.

some ppl asked me why spend so much on hotel n travel to domestic places. go oversea will get the same package. my answer is simple. coz my 2 toddlers kecik lagi, berjalan jauh tu malaslah. lecehla. selain dr kena buat passport, takut dorg cant survive long journey. since anak2 blm besar btl ni, i prefer pg domestic, tp spend kt good hotels, nice beaches, and good spa.

here's my wish list to complete before taking off to KK next yr:

i) buy DSLR (and learn how to use n produce gud photos)
ii) terer swimming dulu
iii) simpan duit byk utk pg SPA n shopping
iv) simpan duit byk jugak to enjoy all the good seafood yeah babeh...

harap2 blh capai semua diatas ;)

Thursday, November 5, 2009

Wondering....

Hari ni aku betul2 terduduk n tertanya2..
perlukah aku stop amik order cupcakes on weekdays???

aku rasa perlu... sebab..
my girl bila kitorg balik umah aje, dia mmg xlepas aku, pastu mmg kaki kacau. semua nk usik. bibik aku laks.. hopeless sikit sbb dia ni ada lembab sikit.

yang keduanya.. kepenatan tahap maksima. sbbnya anak2 aku sumer jenis tido lmbt. kalu dorg tido kul 10.30pm tu dh kira bagus giler lah tu. main aje bila kitorg ada. so aku kena bangun at wee hours utk deco. n hasilnya, bangun pg aku mental block. xleh pikir. so end up xdpt nk explore creativity. maka aku akan repeat deco2 yg sama..

tp kalu aku xbuat pulak.. takut rugi aje apa yg aku belajar. xpraktik. Maybe kalu nk amik order pun, aku akan amik order weekend sahaja... maybe utk weekdays aku amik order cheesecakes aje. sonang baitu. wpun masa membakarnya lbh lama tp koman2nya aku xyah nk deco2.. cheesecakes already good on their own..

so my last weekdays order will be next tuesday. utk Iman, anak kak ana..