Monday, September 30, 2013

What we did in Taiping


Last 2 weeks convo adik aku kt Unimap. Semua adik beradik termasuk mak ayah sumer pg.

20hb tu kitorg bermandi manda kat bukit merah laketown. Sbb dh ramai maka aku sewa Waterfront Villa je. Ada 3 bilik n ruang tamu besar. Lebih dr cukup utk kaum keluarga. Villa ni pun bersih. Alhamdulillah puas hati.. Kalau nk sewa waterfront villa atau villa2 or apartment kt Bukit Merah ni blh call kak Hafsah.. 016-567 8557..

Gmbr waterpark xyah tunjuk la ye.. bkn best sgt pun.

Sabtu dlm kul 11 tu kitorg pun kuar sbb nk teruskn perjalanan ke perlis.. tp sebelum tu kitorg patah balik ke Taiping utara utk menjejaki mee udang Mak Jah yg popular kt Kg.Menteri Kuala Sepetang...
Selama ni baca je dlm paper la.. org review kat blog laa.. akhirnya dpt jugak pg...
 
Alhamdulillah berbaloi2..
mmg sedap giler..
udang fresh2...
semangkuk mee udang special ada 6ekor udang besar2 yg fresh..
RM12.. rasanya berbaloi dh dgn kesedapannya..
mee nya mcm mee buat sendiri sebab halus2 aje..
 
kitorg order 6 mee udang special + 2 nasik goreng udang special + 2 mee goreng udang biasa + 2 jug air sirap limau = RM140...
 
berbaloi2... ayah aku yg jenis susah nk puji masakan sedap pun ckp 'puas hati la makan kat sini'
selain dr tu kitorg jugak order sepinggan cucur udang (RM5).. mmg sedap..
pastu tapau pulak 3 bekas sotong celup tepung (RM5 sebekas)
 

 
ada mee disebalik udang...
 


 
 
 
Lepas ni edisi "What we did in Perlis" and "What we did in Damai Laut" bakal menyusul :)