Wednesday, April 24, 2013

A Wedding and Two Birthdays

Last saturday hari makan kenduri sedunia..
Jauh berjalan makan kenduri..
Rawang-Trolak-Shah Alam-Rawang..

Mula2 pg kenduri kt Trolak, Sungkai.
wedding kawan sebilik masa form 3 kt Asrama Semai Bakti KL
dia stay smpi form 3 je.. form 4 dia masuk MRSM
tp aku stay kt ASBKL smpi form 5..
setia u..
(padahal xcerdik)
aku xde la close sgt dgn Dewi Meranti (nama pengantin ni)
tp since kawan2 ajak berkonvoi aku on je.
bila lg nk gather2 dgn kawan lama..

Cuaca ari tu tersgt la panas.. kenduri bawah khemah..punyala panas
berlengas muka..



Si Faheem yg cranky dan tidak memberikn kerjasama..
tensi tensi...

panas giler sian anak2.. yg emak2 sebok nk berborak.
bkn senang dpt berkumpul ramai2 ni.. tp bila berkumpul ada jelah show stoppernya..
Selamat Pengantin Baru Dewi, semoga berkekalan dan bahagia ke akhir hayat

Next, kita ke Shah Alam pulak kenduri akikah n besday 2beradik.
sebelum tu kitorg singgah kt RnR mana ntah..
sbb driver nk tido. mengantuk sgt.
tp kejap je tidonya.. trus gerak g Shah Alam..
again, cuaca tersgt panas. aku bawak baju spare konon nk tukar..
tp xtukar.. pakai baju kurung smpi ke sudah..
big mistake.
sbb panas smpi ke pukul 6. dgn kejar faheem lg..
bukan takat berlengas dh.. dh smpi tahap berbuih ketiak..
=P


smpi2 je just the right time for clown appearance..
clown ni bahasakn diri dia abg joker..
abg joker ni mmg sesuai jd clown sbb manjang aku tgk budak ni tersenyum
ni 1st time anak2 aku pg besday yg ada clown. so dorg mmg excited..
mula2 beratur amik belon..
then potong kek..
org blm potong kek anak2 aku dh queue baikkk punya..
Safiya suka btl dgn kek princess..
siap mntk buat bday party dia bln 9 nnt siap ada kek princess and papa dia jd clown
=P


candy bar
(the deco cookies on the right side was so yummy)


Happy birthday Qaisara and Qhalif!

over abg baju merah. dia gelak yg paling kuat.
byk kali dia berdiri sbb dia ckp nk tgk mcmana Joker ni buat..
=P


and last.. the chicken dance..
chicken dance ni mana2 budak musti tau canner nk nari kan..
rasa nya semua tadika ada..


kitorg balik lepas majlis abis. 
The Abg Joker is quite good I tell u..
very impressive..
kitorg captured video potong kek n chicken dance tp lupa masa magic show
some of the magics mmg ler nmpk tipu n kita tau dia sorok kt mana..
tp budak2 seronok la n kagum yg teramat..
kids.. u guys shld watch "breaking magician code" more often 
thehehehehehehe

n balik mlm tu.. aku kena telan ubat migraine sebijik sbb pening sgt smpi xleh tido.
dh tua2 panas apa pun xboleh...