Friday, February 22, 2013

New job

aku dh selamat menjoin kompeni baru..
basically ni mmg dream job aku..
cuma dream job aku tu kt company lain n sistem lain..
tp dr segi role n responsibility mmg dream job aku laa..

before this aku buat sistem kad kredit.. now insurance..
byk gak muka2 yg tergezut bila aku ckp aku background credit card..
xde insurance knowledge..
ramai gak yg mcm buat muka esp kt sini post aku agak tggi..
nevermind..
i'll take this as a challange..

so for now aku xde la honeymoon sgt kt sini..
byk nk kena belajar..
n aku kena pick up dgn kadar kelajuan cahaya..
tgk job description.. mak aii mmg besar btl responsibility..
n expectation boss sgt la hebat..
dia mntk aku expert 3 menda ni dulu..

1) the toolset that goes with the admin system. main difference dia I/O routines fully system generated
2) insurance
3) at least one modules at one time..

and i have around 4 and 1/2 mths to prove myself to them hohoho

aku pun xtau aku blh buat ke tidak. bukan menda mudah sbb dh lama aku keje jd programmer je
skrg aku pulak kena buat system study, prepare technical spec n what are the things that have to be done by the developer.. pastu nk kena buat QC pulak kt programming yg developer dah buat..
pastu kena manage resource pulak..

tp yg bestnya no more standby malam2...
selepas 7taun kena standby malam2.. rasanya nilah saat2 paling best dlm idup..

semoga Allah memudahkn perjalanan kerjaya aku selepas ini.. Amin..