Wednesday, December 12, 2012

Merger..

company yg aku keje skrg tgh undergoing merger process dgn one of Malaysia's local bank.

yg dh keje lama sumer excited tggu kot2 ada VSS. yg muda2 excited nk tggu apa pembaharuan yg bakal ada..
as for me.. hehe aku dh resign pun. feb ni join company baru..
keje yg totally lain. new job scope, higher post n responsibility..
n no more credit card. phewww finally!

tau tak susah btl nk keluar dr credit card n programming line?

ekceli aku apply keje programming jugak, tp di offer utk post yg lg tggi dgn keje yg aku xpernah buat..
nervous tp aku rasa what the heck.. just try anyway.. 
mula2 tu takut sgt nk accept tp bila bgtau a close frend of mine yg dh keje sesama for almost 8yrs dia ckp..

Things getting better &better.
Good for you. Don’t worry abt trying new thing. Its how you progress. You cant be doing programming job for whole working life. That’s how we all progress.
[haha copy paste from his email]


how true kan.. so here i am.. serving my 3mths notice..
and will challange myself into doing something less technical but more in managerial.. 

wish me luck ok..

the thing is, kenapa aku xnk stay dgn keje skrg adalah..
dh xlarat nk buat technical job. esp credit card.. 

n dh xlarat nk keje standby malam2..
to add spice, aku ni mmg ada masalah tekanan darah rendah.. n recently makin menjadi2 pulak..

last 2 weeks checkup, my blood pressure was 92 55. doctor bising...
aku xleh xcukup tido, kurang makan, xmkn on time.. n xblh kurang air..

keje standby of course xcukup tido..
kalu xde call pun, hummmm xdpt tido lelap.. takut kalu dpt call dr ops.. 

susah jugak nk keluar dr comfort zone. berbelah bagi rasanya...
i just hope and pray for the best. insyaallah...