Tuesday, May 15, 2012

entry bergmbr...

bila entry tajuk entry bergmbr.. tu maknanya mls...tp menggeletis nk update blog. blog ni daily dose... kenangan giteww...

1) hadiah ari ibu... apsalla dorg nk haramkn hari ibu? xkisahla for watever reason, aku still hepi sbb ada tokens dr anak2... asben wish pun tidak.. dia ckp haram sambut ari ibu.. xkisahla bkn aku beranakkn kau.. janji anak2 ingat dh hepi giler dh... ni hadiah dr safiya.. buat kt skolah...

Safiya lekatkn ni kt fridge. dia ckp hadiah "hepi bday to u utk mama".. bukan mothers day.. hahaha.. tp bila aku marah kt dia nnt dia g amik blk kt fridge pastu ugut nk koyak.. alasan : sbb mama marah kakak, sbb mama xsayang kakak. propa btl!! sebelum kna koyak, aku amik gmbr dulu

Safiya bru blajar menulis.eja nama sndri pun salah.




2) hadiah ari guru utk cikgu2 farris. utk sek rendah sbb ramai sgt cikgu, bg coklat je. Murah ckit hehe. Ygpenting ada tanda ingatan giteww.. ustazah skolah agama yg ajar dia sorg je.. bg la kain psg. utk safiya, blm dpt memo celebration hari guru. tggu memo dulu bru beli hadiah.. bg hadiah masa majlis la...

3) baju raya ini taun. blk ganu sritu asben ckp jom bli bju raya. pilih satu tudung, satu baju dia byr.. org offer kita zassss... rezeki jgn ditolak...musuh jgn dicari =p ...
Nk g pasar payang xpraktikal sbb bwk faheem.. leceh sesak tmpt tu. panas nk mampus lak.. maka kita ke desamurni di pengadang baru.. desa murni tmpt femes kalu nk cri batik sutera digital.. 1 kain 1 rekaan katanya. ada gak kain2 psg biasa tp sutera digital nya masyaallahhhh... lawa bangat!

Masuk je aku thn napas... fuh rambang mata. tgh asik memilih kain ada org tepuk bahu... biras aku daaa tgh bershopping sama huhu...

Byk kain yg cun2.. last2 yg berbunga ros jd pilihn aku..eh rambang mata sgt! harga dr seratus lebey ke pat ratus lebey. yg harga 400 tu siap ada batu.. tp design n kain toksah ckpla mmg cun. wpun mengepau aku xamik ler yg gitu. nk pg mana weh pakai baju sampai kain je lbh 400. gua bukan datin.. gua amik yg rega before less rm280. after less rm230. blk umah ralat pulak.. apsal la aku amik yg bunga ros.. knapa xamik bunga orkid? baru la ngam ho! silap btl laa.. tudung laks aku xbli kat sini. Aku prefer ariani sbb desa murni ni tudung dia sumer pesen senteng.. pastu kain ala2 kain tshirt. Aku prefer kain jersey..

Layan la gmbr ye.. ye erra fazira adalah duta desa murni. Beg kertas muka dia, box pun muka dia...