Wednesday, April 18, 2012

perception..

Aku selalu mls nk bgtau org aku keje apa.. sbb nnt mcm2 soalan iringan yg dtg..


Bila org tanya keje kt MANA... aku jwb mbf cards...

Soalan iringan yg dtg kemudiannya "jual credit card ke?" Wah muka aku ada mcm salesperson ke? Aku jual btl kang nk apply ke? Ekceli mmg staffs blh cri cardmember n dpt komisyen lg for every approved application aku mmg xpndi nk buat marketing ke sales ke maka xde sorg pun tau... kdg2 nak aje aku ckp kalu org tu ckp dia keje tnb ko nk assume dia keje panjat tiang letrik ke? Huhu


Bila org tanya keje APA.. aku jwb IT je.. dan2 ler org suruh aku baiki komputer. Ingat keje it ni reoair komputr je ke. Asben aku puny alaptop rosak pun anta org.. man ala aku reti hardware2 ni.. aku ni software person bkn hardware person..


Kdg2 mls nk menjawab soalan org..


Kalu aku ckp aku keje programmer n aku jaga sistem kredit kad..lg la byk soalan kuar cthnya selamat ke xselamat.. cannee terminal baca chip yadayada.. xpsl2 aku kna bg lecturer psl credit card system..siap ada yg suruh aku ajar canner nk kira interest.


;p


Published with Blogger-droid v2.0.4