Sunday, April 22, 2012

bibik oh bibik...

bibik ni dh nk blk jun ni. asik merempan je xsuka kejerumahtangga.. nk keje warung, ada hiburan... keje 2 warung katanya blh dpt gaji seribu lebih. shift pertama kul 5pg smpi kul 4ptg. rest 2 jam.

kul 6ptg smpi kul 3 pg, keje warung tomyam. siang rest 3 jam, mlm rest 2jam.umur 50taun, ada darah tggi, gastrik... aku nk tgk berapa lama dia mampu bertahan.... dasar tamak, duduk dgn kita sumer kita tanggung lg nk mcm2...

since dh nk blk ni, makin mls buat keje. tp aku xbising.. ssalkn jaga anak2 dgn baik cukupla. so far dia jaga bdk2 dgn elok. jiran kiri kanan xprnh report yg bkn2.. dorg la mata n telinga aku..f

byk menda dlm umah tu aku buat sndiri. ada maid tp aku sama bersilat buat keje. ari keje aku tido kul 11 siapkn bubur faheem n baju2 skolah anak2. bibik iul 9.30 dh masuk bilik.kdg2 sinki pun ada pinggan lg.. xde bibik sok bsju skolah kna stok sminggu trus. xkuasa nk memberus ari2... nk gosok lg..even skrg pun bju2 aku gosok sndiri. Bibik dr mula dtg dh bgtsu xpndi gosok bju. Ekceli lipat bju pun fail. Kecik besar dia lipat pantang btl aku.. aku jenislipat sumer kna sama besar.

bukti kemalasan bibikku yg tua itu... sbb tu sku xkisah pun dia nk pg warung.. pg lah aku dh fenin dgn karenah dia.. kalu ikutkn dh lama aku xnk ada maid tp asben yg kuat nk ada maid sbb sian dgn bdk2 dok nursery, kesian xleh lepak2 kt umah sndiri.. now dh byk kali kna dgn maid smpi abis duit, dia pun dh give up.. pasni bertabahlh kitorg.. anak2 pun no more hepi2 kt umah sndiri.. nk main ps2 ke psp ke tggu mlm jela... pastu mkn jela apa yg org bg.. xde la mcm dkrg tetiba request bibik buat nasik goreng le mee goreng la cekodok la nugget la.. selama ni main order jela..yg bibik pun buat je.. pasni dgn anak2 skali kna ubah cara hidup..

Giler bersawang kn. Smlm aku dh tegur dia soh buat. Dia cuma buat kt kipas je kt jam n dinding tu sku buat sendirik...