Sunday, April 15, 2012

akhirnya...

Aku mls btl nk hapdet blog.. kje blh tahanla byk..

Asben tadak, g kk dr khamis lepas ini mlm bru blk...


Selasa lst week aku amik mc. Xkuasala aku nk amik coti. Annual leave 18days je setaun. Pndi2 la nk bjimat nk raya laaa nk g kuching laaaa...

Pg skolsh farris..ingatkn nk jupe cikgu kelas dia yg muka kelat tu lg.. pg pejabat, kerani call dia xangkat2 pun.. mengomel2 kerani tu ckp cikgu k tu mmg xakn angkat call punya.. nk dijdkn cerita, guru penolong kanan yg kuar n greet aku.. n tanya apa masalah. Aku cover line cikgu k.. aku cerita psl farris n mntk duduk either dpn or tgh.. bukan last row ujung pulak tu.. aku ckp dgn cikgu penolong kanan tu aku dh bgtau cikgu k tp mebi dia lupa.. aku pikir sku xnk la smpi cikgu kelas farris tu mrh or dendam dgn aku so mnjdi kewajaran kt aku jaga air muka n periuk nasik dia.


Ari rabu cuti installation ydp agong kan..khamis mlm tu farris bgtau aku cikgu k dh tukarkn tmpt dia..now dia duduk dpn meja cikgu lg..alhamdulillah.. ok ler pasni kalu apa2 hal cikgu bawahn ni xnk take action,pengajarannya kita escalate up aje.. abis cerita...klu tak jdlamcmkitorg ni hah..mebi every yr ni la keje kitorg.. ngadap cikgu jela smpi cikgu jd meluat. Konfem aku jd fofular faces kt skolah tu sok...


Aku hrp parents yg tmpt anaknya farris dh amik tu xmarah kitorg.. kitorg bkn suka2 mntk kalu xbersebab..kalu korg kt tmpt aku aku yakin korg phm...


Ari yg sama gak aku jupe cikgu bm farris. Cikgu bm dia ckp masa ujian linus ( ujian nk tgk sapa xpndi baca,menulis ), farris baca ok tp bila cikgu baca ayat farris kna tulis blk, dia xblh.. heran gak sbb kt umah dia slalu blh cuma slow sikit..baca lg laju dr menulis..tp blhla menulis sbnrnya..aku saspek cikgu tu baca laju ayat2 yg pjg.. farris susah nk ikut arahan yg pjg2.. apatah lg kalu nk expect dia tulis blk ayat pjg2 yg org bg.. kitorg take note la  n now byk concentrate kt latihan menulis..


As for iqra, alhamdulillah bagus sgt dh byk blh baca.biasanya maghrib dia ikut kitorg solat jemaah n dia akn ikut blk bacaan yg bapak dia sebut.. dh7 taun tp masih blm btl2 pndi bacaan solat..but it's ok.. better late than never... :-)


Target aku umur 9taun dia dh boleh solat sndiri, bacaan solat sumer btl n lancar n dh naik baca al-quran..insyaallah amin...


Dlm mendidik n membesarkn farris, byk anger,frustrations, emosi bcampur baur.. kitorg xtau apa yg menanti dimasa depan.. we just go wif the flow n mudah2an Allah permudahkn.. aminnn


Published with Blogger-droid v2.0.4