Thursday, March 8, 2012

working mom



model  sedang munjukkn cara2 babysit smbil tgk channel sukan 

ni umah parents kt kg. dulu kayu je. lst yr bru siap baru. aku ada 'syer' dlm pembuatan umah 
ni n ekon pun aku yg beli..

nilah bestnya bila bkeje n ada duit sndiri.. skali skala dpt gak gembirakn ati mak bapak...
tp bila keje pulak, almaklumlah masa dgn anak2 sgt limited...

anak lg byk dok dgn org dr dgn mak sndiri,
pilih mana satu anda suka... kerje ke xkeje...

smlm sadis btl. blk keje kul 10.40 dr opis.. mlm yer.. ada production problem..
coincidently mggu ni aku support. maka bkampung la kt opis slagi xsetel..ada 2 solution nk solve, 1 cara sng tp xberapa secure. 2 : cara susah tp secure.
sr manager n manager dok la cuba godek2 nk cuba gak cara no 2.. 
aku dh hangin satu badan dh... sgt ler teliti dok la cuba2 smpi kul 10.30mlm bru setuju pakai cara no 1.. gua hangin..

pikir2 blk sbb tulah dorg jd manage n sr manager. sbb attitude keje.. attitude mcm aku ni hadap jela jd sr porgrammer smpi menopos kot..

sian asben aku tggu. sabar n tabah penuh kusyuk lg tawadduk dia tggu.. sib baik smlm tab dgn dia adala gak hiburan dia kt opis...

smpi umah kul 11. anak2 dh tido. sedih btl. homework farris pun xbuat...

dingdong dingdong.. kul 12lbh bru tido... bgn bfeed faheem 2x, kul 6.30 dh bangun. Bgn2 je tgk bibik blm bgn tido. Sarapan farris blm buat. Masak utk lunch bdk2 ni pun blm. Biasa aku soh dia msk siap2 so siang concentrate uruskn anak2 je... Blh kesiangan pulak dia.... Jenuh pulak tu aku nk kejutkn dia.. Aku xmrh pun... Kasik can la sian gak smlm dia tido lmbt tggu kitorg blk.. Farris mndi dgn bapak dia. Aku bersilat kt dapur prepare sarapan. Mujur ada mee. Masak ler mee. Farris suka pg2 mkn nasik goreng.. Ni nasik pun tadak bibik xsempat masak.. Adoiii... Masuk opis problem lain mari.. Sakit ati btl la... Rasa nk resign dan dan tu jugak.. Sabar jelahhhhhhh... Bak kata kwn aku sbr2 laa... Bkn problem ari2 mari.. Ye btl katanya.. Marilah kita menyambung keje dgn senyuman smpi telinga.. Fake pun fake lah.. Cannih la nasib ibu bekerjaya.. Yg jd mangsa anak2 ler.. Sbb tu kalu weekend aku akn make sure 100% attention dgn anak2.. Simpan allocation utk entertainment anak2 mcm berjalan ke.. Sekali sekala kna bcuti dgn anak2.. Blk kg pun kira bcuti gak.. Nk lg best masa cuti pjg nk blk kg singgah la mana2 tido semalam dua...:-)anak2 janji dok hotel ada swimming pool, ada beach, sengih smpi telinga... Yg penting quality time.. Since kita xde that quantity.. Sian anak2.. Ni yg rasa nk jd WAHM nih...