Monday, March 19, 2012

farris dh 7taun..

15hb bru2 ni besday farris. pejam celik pejam celik dh 7taun usia dia. rasa mcm bru semalam aku tersadai dr tgh mlm ni smpi tgh mlm esoknya dlm labour room nk lahirkn dia. punyalah lama nk tggu bukak.. smpi jd sayur aku n doc advice amik epidural. yg docnya nk gak soh normal. sekali kena vacuum. tgk2 terbelit daaa... kuar2 dh biru..mmujur pjg umur kitorg dua beranak.. kdg2 aku tertanya2 sbb tu ke saraf dia xmatang, sbb tu ke dia mild dyslexia? wallahualam. hanya Allah yg tau...

since 15hb kitorg dh ada kt ganu, maka bday celebration dibuat lbh awal.. sabtu sblm tu. hadiah bli kt toys r us. dia pilih hot wheels le apa lg. siap cium2 kotak punya la suka. safiya cam biasa dia bkn blh terima kenyataan bday org bkn bday dia. dia nak gak hadiah utk dia. sblm tu siap marah aku apsal xbuat kek bday utk dia sbb ada kwn kt skolah bwk kek bday. dia xpaham2 bday tu setaun sekali n bday dia bln 9 dia nakkkk jugak...

maka bapak dia kasik can n belikn dia barbie yg dia pilih. sib baik xmahal. pastu dinner kt marche. sesapa g marche sila la order piza dia. xkira la kids pizza ke,pizza biasa ke tp try la pizza dia. sedap gilosssss...

balik ganu bru ni kakak ipar aku cikgu cum penjual emas tunjuk la gelang emas kt aku. promote katanya. sekali safiya nmpk je dia nak..mengamok xhengat punya.. terjerit2 mntk gelang. sekali ipar aku ada jual gelang budak daaa.. akhirnya xpsl2 dpt safiya gelang emas.. mak dgn abgnya yg celebrate bday bln mac, sekali dia yg dpt hadiah paling mahal.

safiya ninada pesen perangai yg kdg2 blh menaikkn angin btl. kalu dia nak apa2, dia nakkkk jugak!  lg satu dia xblh kalah. main la apa2 dgn dia.. dia musti nk menang. kalu tak nnt menangis. pening aku nk ajar budak ni lah...takut terbawak2 smpi ke tua.. buruk laku btl kalu cenggitu. Nauzubillah..