Wednesday, March 21, 2012

4ari husbandless...

asben g kursus... Kt bukit fraser smpi khamis ni. Kdg2 aku geram gak dgn boss dia. Sikit2 dia, sikit2 dia.. Smpikn pembimbing rakan sekerja pun nk pilih asben aku.. Yg asben aku g kursus smpi 4 ari ni bknnya berkaitan dgn keje punn.. Tp kursus 'pembimbing rakan sekerja'...


Yg bengangnya sbb aku ni sibuk. Dh la keje, nk pg balik keje drive sndiri. Aku park kt opis dia. Dr situ naik monorel n jln kaki ke opis. Kalu park kt opis aku alamatnya meroyan la dlm jem. Baik aku park kt opis dia.. Dh balik kang sibuk dgn anak. Kalu aku ni xde anak kecik lain citer..ni dh ler ada anak kecik, ada anak dh sekolah lak tu. Farris ni blm lg blh uruskn keje skolah sendiri mahupun kemas buku ikut jadual sndiri lg..

Skrg ni ada maid ok la lg.. Kalu dh xde maid sok masak ler aku kalu asben asik kursus je. Aku dh ckp dgn dia kalu xde maid sok, tlg ler jgn nk kursus outstaion. Kalu xberkaitan dgn keje, setakat kokurikulum je, suruh la boss tu pilih org bujang ke, org yg anak dh besar ke.. Tensi gue..
Smlm dlm kul 2 jiran sms soh kol blk. Urgent katanya. Aku pun call ler. Dia ckp faheem asik nangis je so dia jenguk. Tgk2 muka n bdn dh merah2. Aku mula2 xnk blk sbb kompeni ni xde half day leave. Balikmtghari pun aku dikira sehari emergency leave punya.. Tp pikir punya pikir ksian pulak. Maka aku pun balik.. Masa ni emo je rasanya. Kalu asben ada, blh la suruh dia yg blk. Kompeni dia ada time off.. Huhu..


Sekali smpi umah kesian sgt tgk dia.. Mata dh bengkak merah2 dh. Aku trus bwk jupe doktor. Doc tanya apa yg aku mkn smlm.. Aku ckp ler pg bihun n paru. Bihun kakak ni dh biasa mkn. Tp paru aku xpernah mkn sejak bersalin. Lunch time mkn subway, dinner mkn sup daging. Pun dh biasa mkn n xpernah allergic.. Maka doc trus saspek paru is the clprit lah... Mebi dia allergic ngan paru.. Haih sian anak aku.. Mak aku soh aku stop breastfeed sbb xtau apa yg faheem allergic. Very unpredictable gitu. Of course aku xnk.. Blm ready lg nk stop. Xpela pasni aku jd vegetarian hehe
Aku share gmbr faheem kt fb. Ada kwn2 yg respon soh jaga2 kalu dh bengkak ni takut saluran pernafasan yg bengkak n sempit. Pttler masa aku bwk jupe doc, doc tu cek dada.. Aku heran gak apsal allergic pun nk cek dada? Rupanya cenggitu pulak. Ada sorg kwn aku cerita anak dia allergic telur. Skrg dh dua taun tp still allergic. Pernah katanya rushing ke hospital sbb anaknya dh sesak nafas sbb tekak dh sama bengkak. Aduyaiii.. Risau aku. Fragile btl la faheem ni. Lain anak, lain dugaan nk membesarkn dorg...