Sunday, March 4, 2012

1st March = 34yo

Ye saya udah tiga-puluh-empat taun.. Sudah tua bukan.. :-)

Sempena umur tua ni saya berazam nk jaga kesihatan n kecantikan lebih2 sikit *sila muntah beramai2*


Pakaian pun nk jaga sikit nk pakai yg lebih descent sesuai dgn status ibu beranak 3 yg udah tua hehe.. Tp kn masalah btl kalu cri baju muslimah, bajunya mcm makcik2.. Sendu aje ropernya.. Kalu cri baju moden yg berlengan panjang, labuh n longgar, konfem baju tu jarang.. Aku kalu bab nk pakai inner sudahnya baik la xyah beli.. Xberkenan aku pakai baju nk berinner bagai..cri suar lg sng dr nk cri baju..


Bila tiba besday org sgt suka tanya dpt hadiah apa kan. Ada kwn aku siap tanya kt fb lg dpt hadiah apa. Aku jwb dpt kasih syg. Dia ckp ooo dpt kiss la ni. Sedihnya time besdsy bru nk pdt kiss? Kui3...


Ekceli hadiah xwajib pun kt kitorg. Yg penting ingat.. Besday asben pun aku lmbt bg hadiah. Sorry the morry ler aku nk buat suprise kt dia. Dia adalah org yg sgt cerewet. Kalu dia xsuka dia jrg2 pakai so kalu nk bg hadiah baik ler bg yg dia nak n dia perlu.. Dia pun jenis mcm tu dgn aku. Dia yg dulu apply kt aku.. Setelah beberapa kali hadiah yg aku bg jarang2 dia guna (dia ckp dia pakai tp dia xtau bini dia ni wpun xmemandang tp ujung2 jeling gak tgk apa yg dia pakai) n buat aku bengang aje crack kepala abis2an pikir nk bg apa last2 xberapa diappreciate.... Maka aku pun dh jd mcm dia. Gitu....


Dia bg apa yg aku nak, no suprise2.. Xromantik lgsg tp praktikal gitu. Both of us get what we want. Ekceli aku nk benda lain tp bajet constraint.. Maka hadiah jatuh kpd 2nd option yakni perfume. Aku pilih Bvlgari omnia amethyste. Besday dia laks dia request kasut nike. U choose, i pay. Tp sib baik perfumr aku lg mahal muahaha...


Apa korg ingat kitorg hadiah rega ribu riban? Xde la apa gunanya aku bg hadiah ribuan kt dia tp ujung2 bln aku kna tadah tgn mntk duit poket. Sama je kan. Baik la beli ikut kemampuan.. Aku pun sorg isteri yg xsusah nk di pleasekn. Asalkn cukup mkn cukup pakai sekali sekala ada reward wpun kecil aku dh cukup hepi.. Belanja makan je pun aku dh cukup hepi..


Mkn pun takat alrawsha or saba belasah any kambing meal pun aku dh hepi..:-)nyum nyum tetiba terliur siang2 ni...


Published with Blogger-droid v2.0.4