Tuesday, February 21, 2012

destinasi bajet

Taun ni taun bajet. Byk yg nk disavekn utk perkara2 lbh penting n cover blik blas2 ribu yg dh gone with the wind masa acara tukar2 maid berlangsung....


Tp dat day masa coti maulidurrasul, kitorg bwk anak2 mndi manda kt sg klah hot springs masa tgh2 cbuk2 bsiap farris tanya "kita nk naik aeroplane ke papa".. Sian pulak kt anak. Taun lps xpg kemana sbb peknen kn faheem.. Cuma pg cherating n beberapa kali ke pd..tu je..


Bru2 ni airasia buat sale rm19 all in, aku pun cek2 la AA.. Rupanya ada gak tiket murah masa cuti skolah tp bln seblas la kekdahnya.. Maka aku pun roger2 asben. Dia ckp cri langkawi. Cek langkawi tiket mahal one way rm73 blm masuk sgala tax bagai tu maka kansel.. Last2 destinasi bajet pilihan kami taun ini adalah kuching. Tiket kitorg all in rm452. Yg mhlnya infant, pg blk rm100. Org lain bru rm23 je. Kalu la aku tau kuching ada murah masa cuti skolah, dh tentu aku bwk mak aku g skali dgn aku.. Ni mak aku pg bulan julai ni... Risau pulak aku dia travel dgn adik bradik dia warga emas blaka pulak tu... Mujurla anak auntie ada kt unimas


Insyaallah pasni akn dipastikn setiap taun ujung taun cuti skolah target cuti2 Malaysia jelah.. Jimat sikit. Ckp mcm ler slama ni g europe hehe. Byk lg tmpt menarik kt malaysia ni blm pg lg.. Negeri2 kt semenanjung ni, aku blm prnh jejak kelantan (tringin nk pg rantau pjg. Ye ke nama dia rantau pjg?) n perlis (padahal ada adik dok unimap). Sabah pun bru pg kk. Byk lg tmpt best mebi blh pg sipadan ke mabul ke... Marilah patriotik ckit (read:obersea mhl :p)


Insyaallah. Apa2 pun hrp cuaca ok bln 11 nnt. Jom kwn2 kita coti2 malaysia destinasi bajet lyn anak.. Ekceli kalu rajin survey kdg2 MAS pun ada masa2nya bg tiket murah


Lain2 tmpt pcutian kitorg taun ni suda semestinya cherating or kijal sbb kalu blk ganu sure sggh tido mna2.. Family day laks mebi xde kot asben dh tukar dept kecik maka kurangla bcuti kot.. Kalu tidak setaun ada smpi 2x family day aje huhu


Published with Blogger-droid v2.0.4