Friday, December 16, 2011

Masa itu emas...

Lama xupdate.. kt opis keje xbyk pun tp yg ada sumer susah2.. susah satu, blur pun yer. Cuti lama agak bengong kepala.. dah balik umah, rasa sayang nk sacrifice masa yg ada sikit utk dispend dgn anak2 tu utk on laptop n update blog wpun byk menda nk aku nk put remark in this blog..

Kt opis baru abis buat appraisal. Appraisal team aku best sikit.. sbb team lead kitorg isikan utk kitorg. kau ada??? hahaha dasat tak team lead aku. ada la satu dua menda dia kasik kat aku yg aku xberapa setuju tp aku diam.. sbbnya masa cuti beranak 2 bulan, ada 2 projek yg aku xinvolve.. n sepanjang aku peknen, kdg2 kt opis aku tido jap.. dia xpernah bising pun so aku pun mls la nk komplen apa dia kasik kat aku. tak de la teruk.. cuma aku rasa aku deserves sedikit better. dia bg aku 3.8 over 5. aku rasa aku deserves at least 4 tp xperla diam jelah.. Tp pas one to one session dgn manager aku, aku rasa nyesal laks apsal la aku xfight for my appraisal dgn team lead aku.. Apapun dh terlambat nk fight pun sbb aku dh sign, manager pun dh sign..

since bonus pun dh xlama cam biasa la pas bonus je sure akan berlaku penghijrahan staff ke company lain. standard la kan.. ex boss tanya kot aku nak rejoin previous company? mula2 aku rasa mcm nk join sbb aku rsa aku blh demand since aku sorg je tau sistem kt sana sbb the whole team dh resigned ok.... tp pas consult incik suami, dia xberapa setuju sbb kt sana aku keje teruk dulu2.. dia dh best giler dh sejak aku keje kompeni skrg sbb dia dh xyah dgr aku mengaruk tensen dgn keje.. yadda yadda yadda.. pikir anak2, pikir stress level, pikir workloads kt sana, dan juga selalu la nnt balik lmbt xmcm skrg balik sharp2 etc.. aku decided xnk join. Kalu aku nk tgglkn company skrg.. i better go to a better one bukan tmpt lg teruk. The job and workloads that i had in my previous company meant only for singles.. not for a mother like me..

i have no regrets.. i'm sure this is the best decision for the interests of everyone in the family..

The only thing worth seeing every evening is not the extra bucks i made during the day, but the faces of this little cutie.. 




cumell!!! kissy2 i love u son ;)

i wish i can spend more time with you, with abang, with kakak.. :(