Tuesday, November 1, 2011

kadang2 ada sedikit putus asa..

kadang2 rasa putus asa nk breastfeed Faheem ni exclusively.. Sbb dia ni minum byk sgt. kalu flow dh slow tu, merengek2 dia minum.. mana nk breastfeed dia lagi, nk layan abang n kakak dia lagi.. letih!

these few days aku dh setat bg sebotol susu formula milk. sekali jelah dlm sehari.. dlm 3 oz gitu. sbb dh xlarat. dia laks ada habit mlm2 mula la nk berak. dh berak kang, it takes me 2hrs dodoi la, dukung la, breastfeed la utk tidokn dia balik... tu blm bab dia muntah pas minum lg tu..

stok expressed breastmilk baru ada 12oz. xsempat nk perah pun.. mlm laks, habit dia, bangun every 2hrs utk feeding. kadang2 tu sejam sekali pun ada. tu bila time mood dia xbaik.. hisap kejap, pastu tido.. geletek ler canner pun, tido semacam.. haiyooo tensen mama nak!!!!

esok dh masuk keje parah aku ni kalu dia terus wat cannih. esp kalu aku kena standby.. dlm 5weeks, ada one week yg aku kena standby, bawak lappy balik umah. in case operator call, on laptop, dial ke production server kt opis, to check for errors and all.. Sadis tak? mama nk menyusu anak, mana nk wat keje lagi.. Welcome to my world son.. papa maybe lg busy dr mama, tp keje mama bawak balik ke rumah. nnt dh besar bila masuk U jgn amik course IT ok.. hahahahhaha.. amik accounting mcm papa.. kui3..

skrg target aku bkn utk exclusively breastfeed Faheem dah.. tp utk maximizekn breastmilk intake dia.. n hopefully aku dpt breastfeed dia lama.. insyaallah amin.. itu budak besar minum byk.. penat gitu.. yelah dia kuar2 aje dh 3.6kg.. umur sebulan aje berat dh 4.7kg.. besar bagai johan anak aku..