Tuesday, November 22, 2011

Concert & Graduation Farris

Akhirnya.. Farris "graduate" jugak dr kindy yang dia attend since dia 4 y-o. Soon my son will be going to primary school and will be wearing a name tag bearing his name. Yeayyy! Dh besar anak aku.. How time flies kan..

Masa concert ni Farris perform 3 performance - Koir 1 Malaysia, Modern Dance (dont play2.. k-pop hoccay, lagu Sorry Sorry lagi) and Bollywood Dance..


puan principal memberi ucapan..


record performance pakai ipad2. kau ada????
errrr... aku xder hahahaha


mentang2 la anak aku golap, dipakaikan baju India anak aku.. 



Safiya excited tgk budak2 menari.. taun dpn pg sekolah ok.. nnt kakak pun blh menari jugak..



2nd performance dr Farris.. k-pop tu.. lagu Sorry Sorry 


Blh join group Super Junior tak? Suar, kasut n belt sendiri punya. Tshirt sekolah prepare


apam polkadot versi angry bird. cumel. bukan aku yg buat. Aku cuma bwk grilled chicken cocktail aje. biasanya aku bwk kek. Kali ni mls nk membaking sbb sibuk dgn Faheem gitu


Last performance.. lagu hindi.. 


Siap sedia dgn jubah utk mengambil segulung "ijazah" yang sbrnya tidak digulung..

Muka2 yg byk berjasa dgn Farris.. esp principal yg spot problem dgn Farris.. Jasamu dikenang.. Allah aje yg dpt membalasnya..
Dr kiri : Pn Nita, Principal Krista BTP , Teacher Yuz yakni cikgu Farris masa K1 (5taun), Teacher Zana yakni Cikgu Farris masa K2 (6 taun) n ujung sekali Teacher Lina yakni cikgu Farris masa Playshool (4taun)

Pn Nita ni jugak cikgu kelas mandarin. Tp aku xanta Farris kelas mandarin. mana la blh dia belajar bahasa lain. Bahasa melayu pun awal2 dulu struggle dia nk belajar inikan pulak bahasa lain. Tp kitorg ada enrollkn dia kelas Mental Arithmetik (MA). tp cikgu yg ajar aku sndiri xpernah jupe. Cikgu luar yg dtg khas utk ajar MA aje. Samalah dgn cikgu Iqra.. aku pun xpernah jupe.


Sijil... Muka depan..
Apsal masa aku tadika dulu xder mcm ni???

Dalam.. Amboi bulatnya mata ko nak..


Dgn classmates n gmbr passport pun ada...


Segulung "ijazah" yang tidak digulung..




Hadiah n sijil sbb tamatkn bacaan buku BM, English n sijil komputer.. Satu je yg Farris xdpt sijil, yakni sijil Hafazan (doa2 n ayat lazim). Takper.. yg ni slow2 ler.. Dpt baca BM n English dgn lancar pun aku dh cukup puas hati..

Taun lepas masa concert n graduation, adalah taun sedih. aku asik menitikkan air mata aje. maklum la masa tu baru tau psl kondisi Farris. Tp taun ni, aku adalah ibu yang paling gembira.. Anak aku melangkah keluar dr tadika dh pandai baca.. Tp cikgu dia pesan jgn stop buat apa yg kitorg buat skrg.. continue ajar dia.. Insyaallah... Tp agak sukar sbb aku busy keje + now ada anak kecik.. but will surely find the time to teach him.. Insyaallah.. 

To our darling son, Farris... We are so proud of u.. 

Kissy kissy.. mommy loves u so much..