Wednesday, November 9, 2011

Be careful of what you wish for...

Ramai yg ckp dgn aku geram tgk Faheem tembam. Ada gak yg ckp jeles sbb anak dorg xtembam... Aku cuma gelak n cakap je "be careful of what u wish for"..

bukan best pun dpt baby tembam dlm perut ni.. biar dpt yg kecik tp besar kt luar..

ni gmbr aku masa 10hari sebelum deliver Faheem. Giler besar bukan??? maybe xobvious sgt sbb baju besar kot.. nnt aku cari gmbr lain.. masa ni berat 75kg.. naik 20kg dr pre-pegnancy weight. mula2 tu xnaik byk sgt. aku pun punyalah hepi.. last2 hah amik kau!!!! giler byk naik!


safiya pun blh menyorok sebalik perut aku...




ni aku.. as of today (44 hari berpantang). berat 60kg (kalu penimbang ikea ni xmenipu aku...)

ramai org ckp aku dh kurus. hakikatnya aku aje yg tau bentuk badan aku mcmana disebalik baju n seluar... perut mcm org peknen 4bulan.. stretch mark toksah ckp laa.. kalu pakai bikini xcukup tanah org lari bila nmpk perut aku.. tu baru perut, blm lg punggung n paha.. 

Jeans mmg blh masuk.. sbb jeans aku sumer low cut. so perut besar pun no hal... jgn tertipu ok.. owh pakai jeans sbb td nk pg kedai.. hehehe baru abis pantang trus drive hokeh... to mark my indepence day kui3...

kesimpulannya, biarla kuarkn baby kecik dr perut. biar dia besar kt luar. besar kt dlm perut ni seksa nk bawak, seksa nk kuarkan.. n yg paling penting, jenuh ler nk kempiskn perut, nk deal dgn stretch mark bagai...cuma "advantage"nya, masa peknen gemuk nk mampus, pas pantang je org ckp kurus. padahal bkn kurus, cuma org dh lama tgk kita gemuk semacam sekali perut dh xmemboyot, muka dh xbengkak gara2 water retention maka nmpk ler kurus kununnya.. hakikatnya.. nan adoo!!!... =P