Thursday, September 15, 2011

kurang keyakinan...

perasaan tgh xbest.. belek hp yg aku tgglkn utk anak2 kt umah sepeninggalan aku n asben ke tmpt keje.. kiranya hp ni aku tggl kt umah utk bibik pick up lah bila2 aku call.. sng citer ni hp ni unofficially hp bibik lah..

nmpk ada received call dr no yg xdikenali.. aku call no tu pakai hp aku, xberangkat. 2 kali aku call.. xangkat.. ok xper relax japp..

tup2 xlama pastu, no tu call hp bibik tu.. dlm ati aku trus cakap "aiii ni dh lebih. kalu xder apa2 or dia xkenal bibik aku, apsal dia call no tu pulak. kalu dh namanya dia nmpk miss call no lain (no aku) call ler no aku.. ni apsal laks call no hp yg aku tgglkn kt bibik tu.. aku saspek ni sure kroni2 dia ni..

aku mmg xpercaya langsung bibik aku ni. nama je tua tp licik lain mcm.. ada lah hal2 yg dia buat yg dh buatkn me n husband xpercaya dia langsung! salah satunya, aku jupe dia sorok bwh kertas yg dia alas almari dia statement credit card aku + slip aku deposit masuk duit ke maybank aku.. sorok ok.. sorok. aku jupe masa aku spotcheck bilik dia. ko xrasa psiko ke tu? aku buang statement n slip tu dlm tong sampah kt tgkt atas rumah. dia blh bukak plastik sampah n belek apa yg ada... pastu simpan. motiffff???? adakah kerana dkt slip deposit duit tu ada no akaun maybank aku? apa guna dia simpan no akaun aku? sungguh xpaham..

lg satu, mak aku pun pesan hati2 dgn dia ni. dia ni blh lepak2 dgn mak aku masa raya aritu n ckp mcm ni "ibu tu (refer kepada aku) kerja bank kan.. mesti dia banyak duit".. mak aku selamba nya menjawab "aah mmg byk duit.. tp duit orang"....

aku xpaham apa motif dia nk selidik sumer menda psl aku.. adakah dia ingat aku ni byk duit maka expect aku byr gaji dia lebih?? aku ni bukan byk duit, byk utang lg ada! lgpun aku dh upkn RM50 dr gaji yg agen dh tetapkn.. segala keperluan dia smpi ler ke bedak, sabun, shampoo hatta pad dia sekalipun sumer aku belikan.. sesen pun xpotong. lagi mau demand kah?? ni suda lebey.. mcm ni tokey balak pun blh botak kepala.. kalu keje superb lain citer. ni keje ala2 aje stok2 lepaskn batuk ditangga.

n arini aku btl2 xpuas ati tgk no fon tu.. it's ok aku mls nk melatah lg.. relax2 dulu.. tp aku akan selidik abis2an..

tensen lah bab maid ni. aku ni nk tggu safiya ok aje.. pas dia ok aje, aku trus nk sack ini maid, and i'll go maidless.. biar aku sakit badan.. drpd aku sakit otak n sakit ati mengadap perangai sekor2..

citer lain.. citer dh basi.. dh lama ckp nk tunjuk tp xtunjuk2... jgn ckp aku poyo pulak ye. murah je menda ni. tp aku dh cerita kan aku pg ikat dgn emas mutiara sabah pemberian incik suami aritu.. kecik je mendanya.. n xberat maka murah aje.. dua brg ni RM920. aku ni xder la gile emas.. tp dh ada tu ikat ajelah dgn emas.. lgpun zmn skrg harga emas naik mencanak2.. elok juge kalu menyimpan duit sesikit pastu beli buat investment kan..mcm org tua2 kt kampung2.. sesak2 blh gak gadai.. kalu simpan duit dlm bank, dh kuarkn sure susah balik nk simpan semula.. kalu gadai emas, konfem kita akan usaha sedaya upaya nk tebus balik sbb sayang kan.. betul tak prinsip psikologi aku ni? hehe


pendant. design sarang burung katanya.. sea water pearl.. sbb tu bulat. kalu fresh water pearl bentuknya leper2... 

cincin.. design bunga tanjung.. ala makcik2 kan.. ntah ler kt kedai tu design sumer makcik2.. maka aku pun pasrah ajelah.. pun sama ini sea water pearl.. 

pregnancy punya hal : sudah 36 weeks ++. nervous gak tggu bila la nk bersalin. kalu ikutkn doktor dia bajet2 aku ni bersalin 2 or 3 weeks earlier which means either at 37 or 38 weeks pregnant. keje kt opis byk lg pending ni. mati laaaa...

skrg aku asik letih n ngantuk aje. gua selamba beb.. kalu dh ngantuk or letih tu, aku tido semacam.. boss senyap aje. aku agak dia pun pasrah ajelah tgk aku.. tp bila tiba time bonus nnt maybe aku yg terpaksa pasrah dgn figures yg boss aku bagik gamaknya.. redha ajelah... *nanges*