Wednesday, September 21, 2011

Berat mata memandang.. berat lagi yg membawak perut!

okeh aku sudah 37weeks...
baby dh engage since 35weeks lg.. so berjalan adalah sgt menyakitkn. duduk dlm keta lama2 pun sakit..

bila berjalan rasa cam ada menda nk jatuh..

perut tersgt la besar smpi naik malu org tegur perut besar..

so next week, aku trus amik cuti. rest kt rumah.. n hopefully if everything ok, aku akan induce. dh tanya doktor ok ke tidak aku induce kalu by 38 weeks masih xbersalin. doktor cakap "boleh sgt".. so this saturday aku akan konfem kan lg dgn doktor..

badan sakit2, kesabaran pun dh makin merudum.. tensen memanjang. kdg2 asben pun marah asik mengeluh aje. cuba ingat Allah.. kata dia.. bukan aku ni xingat Allah, tp biasalah kalu dh nama nya iman nipis, kdg2 terlepas jugak..

siang ok lg, wpun kdg2 tido kt opis brg selelap dua.. tp mlm mmg flat ler.. xder dh nk layan2 anak.. solat pun mumble.. kdg2 pas solat Safiya tgk aku bangun je dia tanya "mama dh ngaji dah?".. aku jawab "dah".. menipu anak xbaik... hohoho.. tp sesungguhnya sgt la xlarat. kalu larat aku baca gak semuka dua..

Aku sgt risau dgn saiz perut yg mendadak naik ni. sumer org tegur takut tgk perut aku. aku rasa punyalah ketat perut ni. aku xtau berapa berat baby dlm perut ni. aku harap xterlampau besar smpi kena operate.. tp at the same time aku takut jugak kalu lah baby ni besar tp xkena operate, larat ke aku nk push???? larat tak larat tu satu.. xkoyak ke? waaa soklan cepumas!!! Allah aje yg blh tolong aku.. aku hrp dimudahkan segala urusan aku.. ni bru anak ke 3, terasa btl susah nya peknen kali ni. aku dh tua lah.. dh xseswai nk beranak lg pasni.. kalu beranak lg aku xtau la besar mana jdnya aku nnt..

byk lg yg aku nk tulis tp aku dh xlarat.. sekian ajelah hapdet aku utk mggu ke 37 peknen.. balik2 sok aku gak yg nk flashback citer2 aku sendiri..