Tuesday, August 23, 2011

Lama xupdate blog..

Lama xupdate blog.. errr ye ke lama? hehehe

short note only. Arini amik MC. byk menda nk kena setelkn. since cuti taun dh xbyk maka kita amik MC hehehe.. Cik Angel, sila jgn report sama MA n MJ ya hahahaha..

Tujuan nya adalah kasik setel ini :
1) pengesahan sekolah Farris (darjah 1 taun dpn. besar dh anak aku). 12/11/11 ni ada Diagnostik test kt skolah.. wah nervous aku. nnt masa pantang aku kena ajar dia byk ni. Well, i dont expect him to be accepted into class pertama ye. Sbnrnya aku xnk Farris masuk kelas 1st, sbb aku takut cikgu ajar terlalu laju. Tp at the same time, aku xnk dia dok kt kelas ujung2, kang cikgu ajar slow sgt pulak, kang dia bosan sbb dia dh byk tau.. Personal reminder : next, kena jupe Dr Kasmini, mintak dia buatkn surat. Nak bg kt sumer cikgu yg mengajar dia supaya tau kondisi farris n there are few things yg aku nk request. Nnt aku cerita apa yg aku nk request sgt dr cikgu2 dia nnt..

2) pg checkup. Dh 33weeks. Doktor ckp "puan, baby u dh 2.2kg. Jangan minum air manis ye, air gas, segala yg manis2.. U ada tendency nk dpt baby besar. yg last pun dh lebih 3.6kg kan.. Mak nya kecik aje. so jaga2 ye".. Huwaaaaa!!! baik doktor. mulai arini saya bukak puasa minum air suam aje. raya sok saya mintak tuan rumah kasik saya air masak aje.. huhuhu.. berat baru naik 9kg. terendah in 3 pregnancies! xsangka. metabolisme aku sbt hebat skrg hakhakhak.. muka xbesar. still blh pakai cincin yg aku tempah masa blm peknen.. tp perut.. hummm menakutkn setiap mata yg memandang!

3) pg butik momdreams dkt dgn spital aku checkup. dpt baju kurung maternity yg cantik. too bad xder kaler biru muda. dh abis saiz. so terpaksa amik kaler maroon. so aku lah yg pelik dlm family ni. sumer org berbiru laut, aku kaler maroon. ok, no raya pictures for me!

4) pg masjid india, amik baju melayu asben, beli samping farris, songkok asben. Aku laks sambar tudung. Masuk Hajra sbb sales murah nk mampus. tp xblh nk suka Hajra langsung! saiz M ke L ke sumer ketat kt muka. Pastu sumer singkat.. aduyaii.. fail! Xleh nk pilih brand lain dah. mmg kena beli Ariani gaks sbb Ariani ajelah yg R&D bagus, saiz bagus, labuh tudung yg bagus.. harga pun "bagus".. ciss

Buat apa lg td yer.. owh ke sogo kerana asben membeli hamper raya utk kakak2 n abangnya..

balik rumah, tapau aje lauk2.. then myself sibuk kemas barang apa nk bwk balik ke kampung letak setempat. jgn ada yg tggl.. kalu tak nangis..

sekian.. yayy xsabar nk balik raya wpun perut memboyot.. sbb dh mls nk mengadap keje2 kt opis.. Puasa laks, alhamdulillah baru tggl 2 ari.. tu pun sbb muntah n pitam. kalu dh jejak kaki kt tganu esok aku agak was2 samada blh puasa ke tidak sbb tganu adalah sgt panas.. rumah mertua aku adalah sgt panas..