Friday, July 1, 2011

Ulangtahun yang pertama..

1st July 2011..

Genap setaun aku keje kt company ni. Apakah perasaan aku keje kt sini?

Workloads : Well, workloads best! xseteruk keje kt tmpt lama.. Xyah ngadap user yg byk songeh sbb ada S&M team yg handle. Standby support at wee hours pun OK, sbb blh remote access dr rumah. Blh check error sampai pakai baju kelawar atas katil pun xder sapa yg tau. the best part is, berbayar.. huhu

Location : Location tadak bagus. In between KLCC and Pavi.. so guess what? Jem xhengat. Cuma best kalu boss cuti, merayap ke Pavi la kitorg. Asben smpi komplen "asik2 pg Pavi".. hehe.. TP food wise, byk tp xbyk choice utk yg murah2. Location beb, location. Lg satu yg best, aku kt 3rd floor, Ground Floor ada Fitness First.. Disitulah aku menghabiskn masa2 senggang cuci mata exercise (bukan senggang sgt pun. cuma dpt corporate rate, murah =P )

Officemates : Well, melayu adalah golongan minority esp kt Department aku. Sgt2 minority. Tp semua geng melayu sekepala baik lelaki, baik perempuan. Even dgn staffs non malay pun sgt2 ok..

Team members : I love my teammembers. Sumer kepala best!

Apa lg yer? ok la kott after one yr keje sini. Cuma benefit tak sehebat company lama lah.. Lg satu yg best kt company lama, nk cari makan senang.. n xmahal.. nk keluar kemana2 senang. Sogo dkt. Jalan kaki pun bules (tetiba rindu tmpt lama sob sob).. pastu nk mengular lg senang.. kt sini.. ayomak.. strict nk mampus..

Yeah ini dia tmpt dudukku selama setaun...

black screen, tu keje aku (program coding), yg putih tu google.. google jgn xgoogle. apa barang ari jumat nk rajin2.. miahahahaha

cubicleku yg L-shape, tp sgt besar. Semak? macam2 ada.. haha

atas lantai pun ada barang. ada box dokumen staff lama yg xtau nk buang kt mana.. ada tissue muka aku n kasut crocs aku (kotor smpi jd kelabu haha). dr rumah ke opis or dr opis kerumah, aku pakai kasut crocs. Smpi kt opis, aku tukar pakai sandal crocs je (kalu ikutkn ati, aku nk pakai selipar jepun je. baru selesa tp cam xbest la pulak). Dlm plastik tu, sport shoes aku. Rest 9bulan lah kasut tu nmpk gayanya..


ingat tak aku ckp nk makan kuih koci. alhamdulillah byk dh dpt makan.. tp aku masih giler kuih koci.. yg ni kuih koci moden. xder daun pisang.. bentuk pun lain sikit. blh didapati di bazaar siang (Jumaat sahaja) Jalan Bukit (belakang ING).. ni lah makanan ruji aku di hari Jumaat. Di introduce oleh sahabat aku...


Sedap? Boleh lah.. drpd xdpt langsung kuih koci.. tp feberet sbnr aku adalah kuih koci pulut hitam yg ada santan kt luar tu.. Adehhh mmg tangkap leleh..

Cantik tak? Hehe.. Suprise arini.. Sbnrny tanah dia kaler ala2 nk pink sikit. tp jenuh aku setting kamera apsal jd putih xtau.. dh smpi masa kena tukar kamera ni gamaknya *alasan*

hadiah dr mak andam infiniti beauty . Baru smpi arini.. TQ byk2 lah Zarina. Aku mmg suka cotton. Sejak dua taun lepas kot aku dh setat pakai cotton. Suka sbb sejuk. Dpt pulak yg cantik n lembut.. Disbbkn tgh gemuk cam badak, maka ini akan menjadi pakaian Hari Raya Haji aku la nmpk gayanya.. Raya Haji tgh pantang lagi.. Tp for sure dh blh pakai baju kurung.

Masa dia ckp nk kasik suprise aku ingatkn dia nk kasik baju baby.. sekali kain pasang daa... Saya suka!!! tqvm!

;)