Tuesday, July 26, 2011

Tiara Beach..

Percutian yang singkat kali ke-2 pd taun ni. Percutian yg panjang xder taun ni haha.. Duit xder dh abis antar Indon (sob sob).. 1st, kt Cherating. smpi skrg xhapdet gmbr kan.. hahaha.. dr malas terus kepada lupa.. Taun lepas 2bulan sekali pg bercuti. taun ni setaun 2x aje.. pergh sadiss..

Actually kt Tiara Beach PD ni family day opis inche asben. Rasanya ni dh 2nd time kot pg Tiara beach. Xder la special sgt tp cam biasa tmpt ni heaven utk budak2 yg hantu air mcm anak2 kitorg.. Masa nk pg tu Farris siap blh ckp kt bibik "bye bibik. saya nak naik kapalterbang".. sian dia.. dia ingat nk fly g mana2.. rupanya2 naik keta aje g PD. Asben ckp "ok lah nnt kita naik aeroplane pg Penang". Boleh? huahahaha. baik pg Langkawi! blh gak aku shopping!

Masa family day ni asben incharge sukaneka. Tp aku anak beranak xturun pun bg sokongan. Sian kt inche asben. Sbbnya masa sukan tu Farris blh pulah dia membuta. Xsmpi ati nk kejut sbb aku tau dah kalu dia xtido pastu berendam dlm pool berjam2, gerenti malam dia akn tido wpun time2 org tgh makan. Disbbkn xnk dia tertido n aku terpaksa miss dorg punya dinner (padahal bukan best pun, tp dinner ok lg, Food bfast sumer fail sbb masinnnn), maka aku kasik can dia tido. Kul 4.30, safiya buat bising kejut abang dia ajak mandi pool..

Ramai gak lah yg join family day ni. Aku bukan kenal sgt geng2 dia mahupun wife dorg. Aku ni segan sikit nk berborak sakan dgn org yg aku jarang jupe.. tp most of them adalah frenly so aku xderla rasa cam katak bawah tempurung sgt hehe.. kalu tidak most of the time aku menyengih aje lah. apa blh buat aku sgt pemalu orgnya *grin*

Tema dinner Floria. masing2 blh tahan jangok. Aku xder la nk bersiap2.. takut nmpk mcm clown berperut buncit. Pospon next family day =P

Xder menda nk cerita. Layan jerkla gmbr yg xbyk ni yer..



Sesi mencuba katil. Ni bilik Junior Family Suite. 1 Queen size bed, 2 single bed. tp single bed dia pun besar.

ruang menonton. tp TV3 aje yg ada.. =P


berendam dlm pool dr 4.30 smpi maghrib. pastu lapar bdk2 ni. makan nasik ayam papanya bungkus on the way nk ke resort. Safiya ni camwhore giler. pantang nmpk kamera..

Lg pose maut dr camwhore yg comel ;)

Farris yg menunjukkn sticker transformers. Ni die hard fan transformer ni. A boy is alway a boy lah..

wajah2 kesayangan hamba.. Sian Farris floaties oversize smpi terperosok muka.. Safiya gedik cam bese..



oh ni sgt best. simple meal tp sedap. lupa nk amik gmbr.. dh nk abis baru teringat nk amik gmbr.. Nasi kukus + ayam bakar + sup kosong + sos pedas + a slice of timun (ye satu slice aje ye) = RM5. Asben makan dua pinggan (sapa yg peknen niehhhh???). pekena ni on the way balik dr PD.. yg paling sedapnya ayam bakar dia tu..

ni hah kedainya.. nk amik dekat2 malu la pulak.. ni snap masa dh dlm keta dah.. U wont miss this place.. right after PD World Marina Resort. namanya Cowboy Place, Watie Beach Cafe. mmg dr jauh nmpk dh koboinya..