Sunday, June 19, 2011

Weekend yg sibuk.. sampai membuatkan aku sakit perut!

Mood keje ke laut.. as usual.. monday blues dtg menyerang!!!! no lah.. keje pending ada lg empat.. tp ada few programs masuk user acceptance testing punya stage, so biarlah user2 itu melakukan kerja2 mereka dan saya duduk disini memblogging sambil menantikan status updates.. yeeehaaaa!!

Last saturday, layan adik aku yg bercuti dr Unimap, sekaligus bercuti dr menjadi babysitter kt anak2 aku.. oh yeah buat masa skrg adik aku menjaga anak2 aku.. siap jd tukang masak, tukang sapu n tukang cuci pinggan kt rumah aku. hehe..

mula2 last saturday asben ckp dia nk g opis, nk siap2kn fail2 yg berlambak katanya. rutin kitorg anak beranak kalu asben sibuk. ke opis dialah kitorg berkampung. bila anak2 ngantuk, tido ler kt surau. kalu xngantuk, dorg dok dlm bilik apaknya n main cop.. cop segala blank papers. dh siap keje, barulah pg merayap kemana2.. tp last saturday, asben aku soh aku bwk adik dgn anak2 pg times square. aku ckp kt asben aku mls ler bwk anak pg times square dgn adik aku aje. xenjoy ler.. aku ckp nk tgglkn anak2 kt opis dia n aku dgn adik aku pg times square tgk KL gangster hehe.. Asben hot, dia pun nk tgk jugek, maka dia kansel g opis n kitorg satu family dgn anak beranak pg cineleisure tgk KL gangster. Sian anak2 terpaksa tgk citer org dewasa sambil buat muka bosan.. sikit2 tanya "mama bila nk habis ni?".. huahahah. Kitorg as usual, musti nk tgk early bird punya. tp early bird pun, hampir penuh panggung tu..

nasib ler anak2 kena ikut kitorg. last 2 weeks dh layan dorg tgk Kungfu Panda 2, this week dorg laks kena layan mak bapak tgk KL Gangster. Bulan Julai ni nk kuar citer Winnie the Pooh kartun. Turn layan anak semula.

Aku dgn asben dgn adik aku sependapat, n sepakat ckp citer ni best. Cuma shamsul yusof tu lain kali toksah ler berlakon. dia hebat as pengarah, and story-teller.. tp bila berlakon adoiiii mcm kayu daaa!! watak paling aku suka adalah Jai (Ady Putra).. bukan sbb dia hot xberbaju ok.. tp sbb dia punya jahat mmg menjadik laa.. 2nd, aku suka watak Ajib (xtau sapa pelakon ni). kalu xder Jai dgn Ajib, rasanya xberapa menjadik cerita ini..
Picture googled.

Aaron Aziz yg xseswai jd gangster.. dia lebih seswai jd Seth Tan huhu


bercakap psl "xpakai baju", masa belajar kt Kolej Mara Banting dulu, aku dgn kwn2 selalu mengintai incik suami dgn kawan2 dia main bola kt belakang Blok B. Zaman2 xberapa nk senonoh dulu hohoho. most of the time budak2 lelaki ni termasuk ler incik asben main bola xpakai baju.. hohoho. Sbrnya masa tu budak2 perempuan ada berlatih menari kt rumah lecturer pmpuan bujang (tp aku xmenari, aku pak turut aje, temankn kawan hehe). Ngintai dr tingkap rumah lecturer hehe. Well, aku xpernah bgtau incik suami aku pernah intai dia masa dia blm couple dgn aku. masa ni aku suka senyap2 jela.. xder sapa tau pun sbb dia ni ramai peminat termasuk la kwn2 yg rapat dgn aku. Bila dh couple bru aku bukak cerita LOL. tp sori ye wpun aku dok intai2 dia aku xpernah mengorat dia hoccay. aku xmain la mengorat lelaki ni apatah lg nk bgtau org aku minat si polan si polan.. aku tau aku xhot so aku low profile seh.. hahaha..

ok back to cerita sabtu, abis tgk KL gangster, kita isik perut dulu. asben pilih Bumbu Desa kt the Curve. Ni 2nd time aku pg Bumbu Desa, 1st time aku belanja family aku kt Bumbu Desa KLCC, masa tu asben xikut sbb dia pg kenduri budak opis dia. restoran ni makanan Sunda.. best2 belaka. Sila amik sambal udang dia, terbaekkk wok. byk lg lauk2 dia yg best tp udang ni my feberet no 1 lah. so ni kira aku layan asben lah makan kt Bumbu Desa.. 2 in 1, celebrate father's day sekali (wpun aku xwish pun hahaha. wpun aku wish dia tau aku sgt appreciate dia sebagai bapak kepada anak2 aku.. i thank him everyday so there's no need any other wishes on any particular day lah, boleh? bolehhh!!!!)

Pas isik perut, kitorg pg Ikano Power Center, solat n tgk Movie Carnival 2011.. mcm2 ler aktiviti ada kt sini, few booth ada.. ada rumah smurfs yg cantik, rumah kungfu Panda (anak2 siap bergmbr tp as usual aku org malas nk upload gmbr so xder gmbr kt sini boleh? Boleh!!!!).

Kt sini gaks Tayangan Unggul tgh buat casting pelakon dgn Ellie Suriati dgn Sein Ruffedge. Adik aku laks minta kt Sein, tergedik2 la nk bergmbr dgn Sein. sbgi kakak yg baik, aku layan.. no hal.. Aku ni bukan suka sgt nk pg2 tmpt mcm ni, apatah lg nk tggu2 artis, tp aku layankn aje adik aku tuh...

Then ada pulak sesi bermesra dgn pelakon2 filem Tolong! Awek aku Pontianak. Yg dtg Sazzy Falak, Liyana Jasmay, Zahiril Adzim dgn pelakon nama Sufian. adik aku malu2 nk beratur mntk autograf. Last2 pg gak beratur, siap amik gmbr lg.. Both Sazzy and Liyana mmg cantik.. putih melepak.. Liyana Jasmay mekap tebal ler tpnya.. Tp dorg xleh lawan tunang Zahiril Adzim lah si Sheera Ayob TV3 tu.. when i saw her, my jaw dropped. What a stunner! dia xputih. kulit melayu giler.. tp cun giler.. One thing yg aku xkenan psl dorg ni (Not all the names i mentioned above, some of them though), kt tgh2 org ramai tu, blh laks sesama lelaki perempuan rakan artis berpeluk2 to greet hi.. salam aje xcukup ker? it's in the public ok.. aku ni kampung sikit, menyemak aje kt mata aku tgk menda mcm ni.... come on ler bukan org2 tua aje, ada parents yg bwk anak, ada remaja2 bersesak2 kt situ..

Blk dr Ikano, singgah pg beli barang dapur. Anak2 dh tido so aku turun dgn adik aku aje. pastu balik rumah, sibuk masa bagai. Hari ahad, asben pg opis settlekn keje. aku settlekn rumah. 2 days in a row sibuk, mlm semalam dh setat sakit perut. actually aku dh rasa dr sabtu malam.. tp mls nk tunjuk sakit kang asben aku ckp pulak "sapa suruh nk jalan kesana kemari xreti duduk diam".. hahah baru padan muka aku time tu.. so kontrol macho lah..mlm semalam dh xleh tahan, baru lah aku mengaku.. sib baik dia senyap aje n dgn relahati pg ni belikan breakfast utk anak2.. hehe.. biasanya aku masak breakfast. adik aku masak lunch dgn dinner dia rajin, breakfast dia malas sbb dia mls nk bangun awal2 hohoho..

oraitt skrg sudah 12.15. lg 15mins blh lunch.. there goes my half day of working hours! yay!!!