Monday, June 13, 2011

Ketam mengajar anaknya berjalan??

A quick update..
Semalam husband xder, masih dikampung. Xcukup korum, maka malas masak. So I took the kids to Dominos Pizza. My kids love pizza as much as I do! hohoho.. Had good lunch 3 beranak with lotsa interesting conversations with both Farris and Safiya..

Farris : Mama, tu apa (sambil tunjuk kotak berisi cinnastix)
Me : Roti
Farris : Roti tu apa? (aku xberapa dgr dia tanya "roti tu apa" OR "tu roti apa" sbb tgh sawan makan pizza extravanganza)
Me : Roti tu bread...
Farris : Bread tu apa?
Me : * No idea. dok pikir canner nk explain n lastly, i said...*  Bread tu toast (merefer kepada roti bakar)
Farris : TOES??? macam ini ke? (sambil tunjuk kt kaki dia)..
Me : *Laugh sampai pengsan*

Bila aku pikir2 balik, aku rasa Farris tanya aku "tu roti apa" bukan "roti tu apa" sbb logically dia pttnya tau roti tu apa sbb dia selalu request bapak dia belikan dia roti coklat gardenia..

All in all, am so happy with his progress.. Dah makin bijak anak disleksia ku sekarang.. skrg sgt suka bertanya n dh pandai bergurau dgn kitorg.. And he is actually kaki gelak no 1. buat lawak bodoh pun dia gelak xhengat..

I have few readers yg nk tau psl disleksia n the book. So sorry dh lama xder post bout dyslexia. asik citer psl personal je. I have "hard life" nowadays.. sampai xupdate2.. buku The Gift of Dyslexia pun smpi skrg belum abis baca..

Will update more on that soon.. when my precious time permits..

Bye peeps!