Friday, May 20, 2011

Terlepas dr ketegangan hohoho

suasana agak tegang di opis.. lately (since last week) byk sgt issue.. esp dgn mastercard. tukar software utk interchange file, huru hara semua.. Keje aku sgt leceh. byk involve dgn third party. Kalu takat code program aje ok lg.. bila liase dgn 3rd party, blh stress jdnya.. bila stress cannih aku selalu pikir "apsal la keje cannih yg aku nk buat".. soalan baikk punya.. walhal dh dkt 7-8taun kot buat keje cannih huhu..

aku laks time peknen2, as usual, tahap ke"blur"an aku sgt tggi. aku jugak clumsy teramat. ada tak org lain cam aku time peknen je clumsy lain mcm. pastu blur, pastu cpt panic ? lately aku gaks byk buat stupid mistake. sib baik team lead aku ckp "it's ok as long as u can do recovery".. phewww! aku rasa sgt bongok disini..

arini laks, sorg team member eksiden so mc. sorg lg cuti kawin. tggl ler aku, team lead and sorg lg team member.. pttnya budak eksiden ni kena standby support next week tp since dia on mc, kwn aku ni dh gelabah xnk kena support next week. Team lead pun xmau.. hehehe tolak menolak berlaku.. tp aku selamat... hahahahah.. sbb masa awal2 aku ckp aku peknen, team lead aku tanya nk support ke tak nak. kalu tak nak xper.. ke nak duit? kalu aku ada bibik time tu, sure aku ckp xkisah support. maklumla dpt duit dgn cara melakukan keje2 dr rumah aje..kt kompeni lama dulu aku smpi nk beranak masih kena support. masih berhari2 xtido mlm buat implementation. dh ler tak dibayar, kena masuk opis laks tu. Tp since aku xder maid, maka aku malas nk tambah2 beban dlm kepala maka aku ckp kalu bules aku xnk support.. so manager aku dh exclude kn nama aku dr support roster.. yahooo.. maka terlepas la aku dr siksaan support time2 crucial cannih hehe

selain dr clumsy n etc, aku jugak ada cravings pelik. aku sgt suka kopi. kalu blh hari2 aku nk belasah Gloria Jeans coffee dkt gilos dgn opis aku ni hah. dulu kt lobby opis ni ada san francisco.. tp sejak November last yr, Subway dh take over. kalu tak lg haru aku hari2 belasah San Francisco coffee gamaknya..

Selain dr tu aku sgt psiko dgn outlook sendiri. mcm la selama ni vogue sgt kan smpi tetiba laks jd beauty conscious. Jgn kutuk aku. sila salahkn hormon! aku sgt psiko tgk diri sendiri dpn cermin. Sama jugak aku selalu takut kalu aku xleh kurus2 pas beranak.. aku hrp sgt gym dpt membantu aku shed off lemak2 pas beranak ni.. Giler sungguh aku psiko tahap perempuan terdesak la pulak..

Lately aku dh setat pikir nnt raya nk pakai baju apa yg nmpk cun wpun gemuk cam gajah. siap pikir kasut n handbag. psiko ke tak psiko tu. masa xpeknen xder laks aku pikir psl baju raya 4,5 bulan sblm raya.. Last monday pg sogo dgn asben n anak2.. aku tunjuk kt asben handbag Braun Buffel RM1670. asben ckp beli la satu.. perghhh sib baik aku tak beli (sib baik masih blh pikir dgn waras). kalu beli konfem bila hormon aku dh stabil aku menyesal.. kalu nk sgt beli handbag jenama hebat2, baik ler kirim kt kawan aku yg duduk kt US n now jual designer handbags kt kwn2 thru fb.. sbnrnya byk org jual online kan.. kalu ada sedara mara yg stay kt obersea mmg best ler.. leh buat bisnes masyukk lg.. tp aku heran lah.. org yg ada sedara mara dok oversea sibuk nk wat bisnes handbags. kenapa xnk buat bisnes barang2 baby? cuba tgk barang2 baby yg hebat2 cam kt mothercare, all imported. Cuba jual kt malaysia dgn harga way cheaper than kt outlets, sure byk sambutan.. ke aku aje yg pikir mcm ni?
Dat day kwn aku sms, trus buat aku teruja. public gold dh buat bar 10g.. teruja pulak aku nk belajar investment emas ni.. aku tgk kwn aku ni jd dealer public gold, kaya raya skrg.. ishk teruja mak! huhu. ini lebih baik dr bisnes MLM bukan..