Tuesday, May 10, 2011

Sambut Mother's Day haram???? and Busy bee!

Husbandku ckp, dr yg dia baca haram sambut mother's day. Aku xberapa tau sgt hukum hakam ni tp mmg byk artikel yg ditulis pasal ni. Salah satunya sila click sini : http://dakwah.org/blog/?p=135

Agaknya btl la kot haram.. tp aku tgk PM pun relax aje wat ucapan selamat hari ibu tanpa sebarang perasaan? Wallahualam la bab hukum hakam ni. Disbbkn aku ni jahil, adalah lebih baik aku xulas apa2.. hohoho..

Tetapi.. aku sgt seronok sbb Farris kt sekolah ada buat kad mothers day utk aku. yeayy! actually bukan kad mother's day aje.. apa2 art yg dia buat kt skool konfem aku amik gmbr.. kalu nk simpan kang ada rumah aku jd gudang sampah sarap pulak kan.. gmbr2 sumer vuruk2.. maklumla amik pakai hp cokia aje.. taun dpn ler aku beli handphone baru =P.. taun ni kasik lenjan cokia tu smpi lebam..

ni kad dia.. tulisan masyaallah.. bila la tulisan nk cantik sikit nak??


xtau apa yg dia tulis tu.. FIOA.. pttnya from kot.. ke dia dh terpadam or tersalah copy... hehe


tampal kt cubicle ;)


Seronok kan jd mak. Wpun kdg kala sgt tensen dgn karenah anak2.. syukur gak aku diberi kesempatan oleh Allah bergelar ibu. Ada perempuan xdpt peluang jadi emak. Aku pun ada ramai kwn2 yg masih blm diberikan Allah rezeki cahayamata.. Aku doakan dorg dpt peluang yg menjadi emak, merasai susah senang suka duka bergelar emak.. Insyaallah..

ni lah budak bertuah yg paling byk menduga kesabaran.. ramai org ckp muka dia mcm aku..


bapak dia panggil "si cantik papa"


yg ni good boy ;)
"si hensem mama" ;)



tp dh tentu yg paling hensem adalah yg ini.. hohoho ;) .. tp time ni rambut dh panjang aka kembang. aku komplen aje trus potong cam rekrut.. =p

Lately aku jugak sgt busy. keje berganda2 byknya.. mcm kena buli pulak rasanya.. tp aku pasrah ajelah.. maklumler appraisal kena jaga beb. every yr, 2x setaun ada MasterCard/Visa compliance. 1st one masa April. 2nd one bulan October nnt. Since aku due pun October, maka aku akan diexcludekn.

Dah ler tu, aku dh xwat standby support (means tabung Aquaracer telah dimansuhkn juga huhu). Actually aku xkisah nk support kt sini sbb kt kompeni lama dulu smpi nk beranak aku masih wat keje2 standby ni. dulu lg teruk kena masuk opis. xder elaun laks tu. kt sini dh ler berbayar, leh buat dr rumah laks tu.. tp since aku dh xder maid, pg2 kelam kabut, team lead pulak offer xyah support, aku pun apa lg.. grab the oppurtunity lah.. Tp konfem KPI aku kurang ler important points nk taruk... So now, mana keje yg kena buat tu, aku kena la buat btl2 n xder la nk main2....

Maid baru laks, kabarnya tgh bulan ni bru smpi. harap2nya yg ni ok lah, btl2 nk keje. takat keje rumah aku pejam sebelah mata aje.. aku nk btl2 blh jaga bdk2 dgn elok, penyayang.. for now, still adik ipar aku yg jaga.. dh sebulan dia dok dgn aku. Safiya laks, dh sebulan gaks nangis pg2 mengamok sakan.. penat emosi aku ni. dh sebulan gak pg keje naik monorel dr opis asben.. Sbb kuar lmbt dr rumah, uruskn anak2, pujuk safiya dulu.. kdg2 aku masak breakfast. biasanya nasik goreng lah, feberet farris. Kalu masak nasik goreng, aku bawak bekal sikit. kadang2 anak2 makan roti.. Arini aku goreng roti canai segera laks. tukar selera..

n dlm kerap2 naik monorel, kdg2 dpt duduk, kdg2 org wat dunno aje.. wpun perut dh maju kedepan.. aku perasan, org perempuan biasanya xliat nk bg seat kt preggies.. tp kalu org lelaki, dorg leh wat dunno aje. siap leh pura2 pejam mata. sorry to say lah ye cik2 abang yg pesen mcm ni.. korg mmg ler xgentleman.. bikin malu satu keturunan aje! :P Awek2 yg blm kawin, sila jgn cari org mcm ni buat bf/laki.. buang karan!!!!!!!

lain kali sambung hapdet.. skrg mari sambung kerja!!!