Monday, May 23, 2011

Ocean World Birthday and Anniversary Present..

Arini nk update blog dgn gmbr.. aku tgh belajar canner nk share gmbr dr flickr ke blogger. Gmbr tu laks aku transfer dr HP.. tp ntah ler setting xbetul kot jd kecik ler pulak gmbrnya.. nnt kena godek2 lagi ni.. huhu

Last saturday ada bday invitation dr opismate asben. Temanya Blue and White seswai lah dgn tema party tu Ocean Discovery party at KFC. maka birulah kami di hari itu.. KFC dh dihias cantik, food dh ready, maka belasah trus.. ingatkn dh lmbt mujur ler org blm ramai lg..
Owh gemuk sungguh aku!

Wpun tema biru, kasut Safiya tetapppp pink. aku recall dia ni ada kasut 6pasang. 4 kaler pink, 1 kaler oren/brown n lg satu kaler putih dgn motif buah2 kaler purple. So "girly" type kan.. Owh dia sgt giler kasut. kalu pg shopping mall, jauhkn dia dr tmpt jual kasut budak2.. kalu tak xpasal2 kena beli kasut kt dia. n definitely pilihan dia kaler pink. Yg dia pakai ni kasut Dora kaler pink..

Masuk2 aje, dia tgk belon sumer biru n putih. bising nk belon pink. Sib baik ada satu belon pink. Maka senyaplah mulut dia kejap. Farris laks masuk2 aje trus dpt mainan mcm puzzle pun ada.. susun2 gmbr mr Bean dlm briefcase. Pastu the actuall image akan reflect kt cermin. So apa lg, dh dpt mainan, dia xjoin pun budak2 lain main..

Safiya laks mcm biasa penakut n amik masa nk get comfy dgn org. So dia byk dok dgn kitorg aje. dh abis sumer game baru bising ckp "nk main game".

Mascot chicky pun ada. tp Farris dgn safiya takut. So xdtg dekat pun. bapaknya kena dukung safiya utk beratur amik goodies. sabo ajelah.. xsporting lgsg anak2 aku.. best jugak eh buat party kt fast food (i mean bukan kt rumah sendiri).. xyah nk pikir nk kemas rumah pastu, pastu nk wat game apa, org panas ke tidak.. sbb konfem ambience dia dh nice. Plus ada tukang juruacara.. one thing about this girl yg handle the event, i think she did a great job ler. frenly girl n pandai dgn budak2.. kalu aku, sure aku malu nk menari2 tgh2 org apatah lg nk buat chicken dance hahaha.. 
Peace y'all..
Pose from the "Ocean King", the bday boy. Putih mcm anak mat salleh

i forgot to ask the host tu kek apa. i lurrve the one with the apple (yg rendah tu). nnt nk usha kt secret recipe hehe (coz i saw the box, it's from SR).. wholesome meal and awesome cakes.. ;)

budak2 lain sporing aje amik gmbr. anak2 aku aje xder.. xsporting..

notice the pretty girl with "gladiator" shoes? Masa budak2 main kt playground dpn KFC ni, she took off her shoes. Safiya mengendeng2 nk pakai kasut tu. mujur aku nmpk.. kalu tak selamat dh dia sarung..  

balik dr party ni, singgah kt SACC mall. solat asar pastu pusing2.. asben ckp kt aku since anniversary kitorg next week kitorg xg holiday as always, why dont we get something for ourselves? Aku pun definitely lah pilih handbag.. sbb handbag sedia ada sumer dh buruk2.. asben laks cam biasa, jam ler. Dia amik jam Fossil.. cantik n xmahal dowh..

Mula2 aku nk masuk Guess, asben ckp Guess utk org muda2 aje (apa aku dh tua ke cik abang??), dia suruh aku masuk Bonia (belilah barangan buatan Malaysia!!!! Malaysia Boleh :D ). masuk aje Bonia, wah saujana mata memandang.. mati kutu aku nk pilih. tp of course kita belek harga dulu.. yg cantik mmg ler byk tp harga biar ler mampu beli.. aku berkenan kt dua handbag, 1st satu handbag special edition. Design mmg cun. Giler punya berkenan. 2nd one, cun gak. Tp aku opt for the 2nd one sbb yg special edition tu dh ler lebih mahal, lebih kecil n xder less pulak tu..

tp sbnrnya what catches my eyes on that day adalah range yg ini.. handbag dr kulit Ostrich. Tp aku xbother nk tanya harga.. Aku tgk dorg display beg2 ni dlm cermin.. so aku assume ni handbag bukan kategori mampu milik so aku pandang ajelah.. tp serius aku suka sgt.. sbb sgt unik. the dotted is the special characteristic of Ostrich skin. tgk live siap kedut2 line dia lg.. unique.. i loike!

The next day, ada kenduri aqiqah anak opismate asben.. so aku pun gedik2 la pakai handbag baru.. mcm ler hebat sgt eh.. aku sbnrnya sgt malu nk bersosial dlm keadaan skrg ni. selain dr gemuk n comot, aku terlampau cpt rasa penat.. berjalan pun rasa susah nk balance. malulah..

tgk org buat aqiqah anak, aku terasa yg no 3 ni sok nk buat kt rumah aku lah.. Kalu time Farris n safiya dulu aku buat kt kampung.. yg 3rd ni aku nk buat kt rumah aku lah n ajak kawan2.. Insyaallah.. tp blh ke aku dgn asben nk jd host ni? biasanya buat kt kampung main hulur duit aje kt mak dgn abah.. sumer dorg settelkn.. We'll see how it goes next yr ;)

byk lg gmbr aku nk update dr flickr ni.. until next entry lah ye. nnt smpi aku pandai godek2 file transfer between hp cokia aku ke flickr dulu..