Wednesday, April 20, 2011

Rabu malam, xder cerita menarik kt TV.. :( Mari bercerita psl durian :)

aku nk cerita psl durian.. aku mmg xmakan durian jual tepi jalan ni. sbb mak bapak aku ada kebun sendiri. aku dh biasa makan yg fresh2 baru gugur punya aje.. tp since durian kt kampung mak aku ckp baru berbunga, n aku laks nk makan durian maka aku beli la yg kt pasar malam. punyala xbest. last2 aku makan 2 ulas aje..

Last week rabu, aku cuti. asben keje. balik keje dia ckp kt aku "yang ada suprise utk u".. aku ingatkn apa la suprisenya.. rupanya2 dia beli kn aku durian Raja Kunyit.. n to my suprise, durian ni sgt ler best xpadan dgn jual tepi jalan. ptt ler beratur org dok beli.. tokey tu pulak sikit punya konfiden la bukak durian tunjuk isi dpn2 org..

so far dh cuba raja kunyit n D24 kt sini.. mmg puas hati sesgt.. tp mahal sikit ler.. tp berbaloi2.. kalu sesapa nk rajin nk cari durian, blh ler pg kt tepi jalan besar kt simpang bayu permai, rawang..

gmbr aku ada amik tp dlm hp.. nnt ler aku hapdet ;) . mcm ler korg xtau aku pakai hp cokia aje kan. aku post entry pakai laptop daa bukan hp..

yg ni aku google.. nk kasik tunjuk kt org yg xkenal durian raja Kunyit tu canner.. durian ni isi dia kaler kuning kunyit. tebal, lemak manis.. bijik dia laks, leper n nipis2.. puas hati lor!!! ada org ckp Musang King is the best.. tp bg aku Raja Kunyit lah the best ;)