Monday, March 7, 2011

Red velvet cake..

ni ler rupa RV kt Just Heavenly.. tp ni aku google. sbb aku mls nk download dr HP.. frosting dia "keras" n stay tp very creamy n flavourfull.. Frosting yang telah menyelamatkn kek ini...

Arini terasa nk makan Red Velvet kt Just heavenly Pavillion.. Bukan sbb kek dia sedap.. tp sebab frosting dia terbaekkk...

aku rasa RV yg aku buat taste much better than kat Just Heavenly (xcaya, sila buat sendiri, resipi sila amik kt Youtue. Cari resipi by Chef Wendy. But pls cut on the sugar and adjust accordingly). For better taste, use pure buttermilk (not substitution one) and use good quality choc powder (I always use Van Houten). Tp jgn overbake.. dh masak trus kuarkn dr oven.. xder maknanya korg nk biar kek tu sekejap dlm oven. buatkn kek tu bertambah dry lg ada...

RV kt Just Heavenly adalah sgt dry, very spongy type of cake, xder rasa coklat, kek nya sedikit "liat".. mmg xder rasa RV yg sebenarnya lah..

Tapi frostingnya adalah terbaekk.. i think it has a dash of Mascarpone cheese flavour.. ;)

Aku dh jupe resipi frosting RV yg aku agak2 cam best lah.. will try soon (dr dulu ckp sooon muahahaha. Shld rephrase this.. Will try one day ;) ). Sian cik adik Angelcronix dr dulu berjanji dgnnya hehehe.. apa2pun, any outcome, i will post here..

p/s: masih blm ada masa nk upload gmbr balik ganu dat day.. Gmbr2 kt dlm lappy kt rumah.. tp update blog dr opis so xdapek la nk update lg gmbr2 balik ganu.. Soon lah.. ;)