Monday, March 14, 2011

Mari Menonton..

Ni cerita jumaat lepas... tp baru nk tulis..

alkisahnya aku n asben amik cuti jumaat lepas.. sbb nk celebrate besday farris kt tadika. Actually besday dia arini (15hb) tp diawalkn 11hb sbb 15hb kan org dh cuti sekolah.. Besday kek, cam biasa mak dia buat sendiri lah.. bajet jgn xbajet muahahah.. xder la sbb anak aku kan suka request mcm2.. dia nk kek hot wheels.. so keje paling senang adalah order edible image and tepek atas kek.. Gmbr nnt lah aku upload.. nnt aku update lain.. samalah dgn gmbr2 balik ganu aritu kan.. dr aritu aku ckp nk hapdet tp smpi skrg aku xhapdet2 lg.. sbb tu lah byk yg aku xcerita kt dlm blog. aku mls nk download gmbr.. sbbnya memory card aku ada 2.. kalu dh nk abis, aku switch aje ke memory card yg baru.. maka aku sgt jarang download gmbr dr kamera ke PC. jarang2 aku buat.. dh nk full baru terhegeh2 hehehe.. tp aku rasa aku nk update gak psl balik ganu aritu.. sbb aku nk share hotel yg kitorg tido kt Cherating.. aku sukalah hotel tu.. bilik best, swimming pool best, food best.. tp nnt2 yer.. actually ni bukan 1st time tido cherating.. before this dh pernah singgah sana tp stay kt holiday villa.. yg kali ni stay kt Residence Inn.. aku suka lah residence inn ni.. later eh.. hehe

balik semula psl plan jumaat lepas.. pas solat jumaat aje, trus gerak pg cineleisure Kota Damansara sbb nk tgk citer ni..


Dh lama giler lah aku nk tgk cerita ni.. mmg target nk tgk wayang. Astro First later2.. haha.. masa nk kuar tu jenuh jugak nk menipu anak2.. sbb dorg sumer nk ikut. kalu nk tgk citer kartun blh la bwk dorg. kalu tgk citer org dewasa ni buang karan aje.. aku sbnrnya jarang dating dgn incik asben tanpa anak2.. sbb asben aku ni bangsa xleh berjalan kalu xder anak2.. kalu nk menyinggah mana2 dr balik keje xder hal.. tp kalu dh dkt rumah, tgk muka anak2, nk keluar rumah dgn tggl anak2 tu, dia xsanggup.. tp sbb citer nih, marilah kita bohong sunat anak2 yer.. hehe

bg aku cerita ni sgt hebat. wpun CGI dia nmpk sgt kurang sana sini (bajet 8juta aje ok so xyah la nk expect perfect betul tak?). Jalan cerita sgt menarik. Babak bergasak pun sgt ler hebat smpi aku rasa cam tgk braveheart la pulak.. watak paling aku suka adalah watak Kamawas lakonan Khir Rahman. aku rasa dia jadi penjahat yg betul2 hidup watak dia..

Stephen Rahman bila ckp melayu rasa canggung. Putera Rom pulak cakap english dgn British accent. Agak potong disitu tp ni sumer menda2 kecik lah. xmencacatkan cerita. Aku bangga tgk cerita ni.. bangga sbb ada gak org Malaysia mampu buat cerita sebaik ni..

Satu2nya part yg mendukacitakan aku.. masa aku melangkah keluar dr panggung, aku tertanya2.. bait2 lagu "Sedetik Lebih" tu psl sapa sbnrnya? Pasal Putera Rom dgn Puteri Cina ke pasal Merong dengan Embok?? Seriusly xleh nk connect langsung... Lagu tu punya lah jiwang karat mendayu2 tp cerita tu storyline dia 99% action.. Aku rasa OST dia patutnya tentang pengorbanan.. bersifat patriotik sikit.. baru lah kena..

ni OST sgt jiwang menyentuh kalbu tp cerita action.. Boleh bukan xblh.. tp patutnya dia kena lebihkn sikit babak romantis Merong dengan Embok memadu kasih, berjanji setia sehidup semati.. kasik elemen romatik tu kuat sikit.. so that bila Merong mati, emosi kita otomatis sedih teringatkn Embok.. xperlu la bersentuhan geli geleman.. cukuplah duduk berduaan n menuturkn kata2 romantis.. kasik killer lines sikit baru ler terangkat.. baru ler balance dgn OST...

Tp apa2 hal pun.. lagu tu mmg best lg berhantu.. Samalah dgn cerita ni.. berhantu gaks wpun xleh nk connect dgn OST nya..

So now, mari tggu kt Astro First laks.. pastu duduk kt rumah layan kt led.. sambil makan kuaci.. 48jam blh layan kau!!!

Next target, cerita Cun! dan Nurkasih.. tp yg ni aku xnk tgk wayang. Aku nk tggu kt Astro First jerk.. :P