Wednesday, February 2, 2011

Tudung Syria


gambar dr website radiusite.com. Cantik2 tudung n shawl kt situ. xsabar2 nk tggu butik dia bukak kt rawang. konfem aku buat lawatan rasmi ;). tuannya dlm gmbr ni kecik molek comel lote. kalau aku yg pakai tudung ni sure nmpk singkat..

kalu ada sesapa terjumpa tudung syria yg cantik mcm ni tp labuh, sila lah war2kan kt aku.. susah sungguh nk cari yg labuh. ada jumpa kt Ampang Park org jual.. tp harganya RM60 satu..kalu dh RM60 satu, baik tambah duit sikit n beli kt Ariani masa sale.. betul tak? hehehehe. tp kalu xjupe gaks, terpaksa la aku sambar yg RM60 gaks..

aku dh beli satu tudung syria yg labuh tutup dada. kt masjid India.. RM25 jerk tapinya.. tp corak xberapa cun daaa...

aku dh try pakai n xmigraine kalau aku pakai inner Cotton. kalu lycra n sewaktu dgnnya, konfem aku migraine.. :P

Misi akan dtg, hunting for new set of tudungs.. pastu nk setat kumpul baju muslimah. aku pun dh setat sorting out mana baju2 yg xberapa seswai dgn umur 33 and status ibu tu n berharap berazam nk ubah penampilan kepada lebih menutup aurat dan syariat.. Insyaallah amin... (bukan aku nk ckp umur 33 baru kena pakai ikut syariat eh.. siang2 dh kena ikut syariat.. cuma aku ni hah la.. yg dh umur 33 masih nk pakai baju 3 quarter sleeves etc.. huhu)

ni nk kongsi dgn korg. aku amik dr website ustaz Zaharudin (http://www.zaharuddin.net/). kalu baca selalu rasa insaf.. byk artikel2 dia yg terkena batang hidung sendirik...



yang mana satu adalah anda? huhu saya adalah salah seorang yg masuk dlm kategori diatas... :(