Monday, February 28, 2011

Another year older..

Another year older?

Sapa tu?? ye saya lah tu hahahah..

sempena harijadiku yg ke 3* ni.. aku cuma harap dikurniakan kesihatan yg baik, hidup lebih bahagia, anak2 lebih sihat + baik + jadi anak2 yg soleh n solehah, kerjaya yg lebih baik, dan harap dpt anak lg sorg dgn selamatnya utk complete kan three musketeers..

mintak2 juga diberikan rezeki yg lebih dr Allah. n azam sempena umur dh 3* pun byk ni.. insyaallah akan dicuba utk mencapai apa yg tidak tercapai selama ini.. amin..

besday kek utk diri sendiri pun aku xbake lg.. asben ckp pg td dia xbeli kek. aku gelak2 ajelah. nnt aku suruh dia bg aku duit, aku pg sendiri beli my feberet choc tuxedo kt Starbucks.. Yummy!

Inche asben jugak ckp hadiah besday utk aku dia blm beli. dia ckp dia tggu bonus sbb nk belikan aku handbag coach.. yelah tu.. aku cuma gelak ajelah.. drprd belikn aku ni handbag coach, bg duit tu kt aku, aku tambah sikit pastu aku beli Tag Heur Aquaracer muahahhahaha.. lg best..

Well aku tau asben aku joke aje psl handbag tu.. kehkehkeh.. well my husband, kalu bg rantai emas or gelas emas barang seutas dua, lg aku suka. sesak2 blh gak gadai..

aku suruh dia amik cuti 11hb ni.. sbb nk buat sambutan besday Farris kt sekolah dia.. pas anta kek, amik gmbr etc, marilah kita dating tgk Hikayat Merong Mahawangsa.. aku sbnrnya dh tua2 ni, hadiah tu dh jatuh tmpt ke3, ke 4 dh dlm list aku.. paling penting bg aku, dpt kuar berdua2an dating ala2 cam masa muda dulu cukup ler.. dh beranak pinak ni time berduaan tu sgt precious.. apatah lg nk pg fine dining.. dgn hero n heroin tu, jgn harap ler blh makan dgn aman.. silap aribulan org kiri kanan jeling smpi nk terkeluar bijik mata..

aku tgk pikir nk buat kek apa utk farris. aku ada berangan nk try buat cake topper bentuk kereta.. ada gak aku terpikir short cut - beli aje edible image utk tepek atas kek dia. last yr aku buat cupcakes dgn edible ben 10. taun ni aku rasa aku nk buat square cake (choc cake ler utk budak2 kot eh).. edible image laks maybe aku nk cari kot2 ada org yg blh buat hot wheels image.. dia kan suka hot wheel..

besday mak aku laks jumaat ni.. aku xtau nk bg apa. tp aku ada berkenan dgn set steambot + pemanggang aku nmpk kt Parkson dat day.. asik2 kasik handbag aje, taun ni kasik set steambot + pemanggang so bila kitorg balik ramai2 leh buat steamboat ramai2.. muahahahhahahaha..

tu jelah ramblings aku di hari jadiku ini.. sgt busy dgn keje yg xputus2 mari.. :(

owh last saturday checkup farris. doktor puas hati dgn progress farris.. so farris kena makan ubat utk 8weeks aje lg.. pastu xyah dah. yeay!!! tp doktor suruh continue dgn omega 3 n makan telur.. bulan 4 checkup.. pastu doktor ckp lama lg baru jupe dia.. syukur alhamdulillah..

now rasa lega sikit bila kenangkn exam yg dia kena amik sebelum masuk darjah 1. sila baca btl2 ye anonynous.. bukan aku nk sgt anak aku masuk kelas no 1 or dpt sekolah bistari ke apa ke. aku percaya kalu budak dh bijak, duduk lah sekolah kt kampung mana pun, insyaallah berjaya gaks budak tu.. kalu xpercaya, tgk lah aku ni (ehem!) asal dr felda aje, mampu gaks masuk IPT.. cewahh... (muahahah poyo siot.. mcm ler bijak sgt :P )

back to farris.. sebelum ni aku risau psl exam tu sbb aku bukan takut farris xdpt kelas no 1 or xdapat sekolah bistari (dh register pun dia kt sekolah dkt dgn rumah. xtau la status bistari or not pun), tp aku takut kalau cikgu ckp farris ni kena duduk kelas khas... ada paham? tu yg paling kitorg takutkn.. bygkn self esteem dia sure drop kalu dia duduk kelas khas.. sedih kan.. bila IQ sebenarnya sama dgn budak normal tp kena duduk kelas khas.. tp now alhamdulillah, dgn progress dia, kitorg as well as the doc yakin he'll be fine.. alhamdulillah.. Allah dh makbulkn doa2 aku, doa asben, doa mak aku n doa2 dr kawan2 yg baik yg xputus2 bg sokongan.. terima kasih ye.. ;)

BTW aku bru tgk khurafat *jakuns*.. tu pun kt Astrofirst. sejak ada astrofirst ni, dh 2 kali kitrog amik.. tgk Hantu Kak Limah Balik Rumah and Khurafat. Dua2 best. aku suka hantu Kak Limah sbb kelakar nk mampus.. Khurafat laks, aku rasa Shamsul Yusof sgt kreatif.. aku x expect si Johan tu yg bomohkn si Anna sbb dr awal cerita kita dh disogokkn dgn watak Johan yg baik, solat etc..  tp aku rasa dia berlakon sgt plastik. blh tak ko jd pengarah n penulis skrip aje? Berlakon tu bg lah kt org yg beremosi sikit berlakon cam Remy Ishak ke (awww! i loike) or Shahz Jaszle ke.. hehe