Thursday, January 20, 2011

Picnic dihari Thaipusam..

mlm td incik bf ckp esok pg picnic. dia ckp masak2 la kita bawak bekal.. as a dutiful wife, aku hanya menurut perintah :P

pg td pas subuh incik bf kejutkn aku solat subuh (ye mmg dia la alarm clock aku. jarang ler aku terbgn sebelum dia.. apa blh buat, aku wanita yg lemah sure lah perlukan rehat yg lebih bukan? hehe). so pg td pas solat je aku trus ke dapur masak nasik, ayam masak merah, sayur kobis, goreng ikan n udang utk budak2.. dh siap, asben pg beli breakfast sbb by the time aku siap masak utk bawak bekal, dh xcukup masa nk masak bfast laks..

mula2 incik bf ckp kita pg the woods, air terjun kt hulu langat. pastu incik bf tetiba ubah pikiran ckp jom kita pg sungai klah (hot spring). sbnrnya kalu xsilap ni dh kali ke 5 atau ke 6 kitorg kesana.. jarak dr rumah dlm 2 jam lah.. tp sbb tmpt tu best, sanggup kitorg merajinkn diri pg kesana..



pool air sejuk dr gunung. gunung apa aku tak tau. tp katanya dr gunung.. wallahualam.. yg tembam tu bibik aku. bukan aku ok *gigih ni nk org tau aku xtembam mcm tu muahaha*

cam biasa.. anak dara ku mmg over kalu nmpk kamera..

anak2 buli bibik. buli lah nak.. mama byr gaji dia mahal. dia tu dh ler malas sikit..layan korg aje dia rajin.. korg bulilah.. mama tak kesahhhhhhhh

akooo dan kamooooo.. satuuu..
masa ni anak2 dgn bibik kt pool air sejuk. aku n asben merendekkn diri kt belah mata air panas pulak.. ye mmg panas.. 

suhu air.. jgn risau celup kaki kt dlm ni. panas mmg ler panas tp bagus utk buang detox n improve blood circualtion. xperlu risau sbb konfem xjd steamboat kaki! actually lain2 pool lain temperaturenya..

meriah dgn kaki2 manusia.. kabarnya lumut dlm air panas ni bagus utk kulit. mmg ramai ler yg mengorek lumut tu n menempekkan kt muka masing2.. tp aku xkuasa nk berbuat demikian.. sbb malas hehehe


muka tahan panas.. kaki rasa perit terbakar.. tp masih poyos dan meneruskan usaha...


reflexology kaki.. 

ada tmpt rebus telur.. xyah bwk dr rumah blh beli kt sana je. yg ni gmbr lama.. td ramai sgt dok merebus telur so mls le nk menyebok!


pas rebus telur, leh lah join budak ni makan telur rebus dgn sos!


wpun ada bench n kerusi, incik asben masih memilih cara tradisi utk menikmati perkelahan di tgh hutan... :P

punca mata air panas.. berasap2 kau! 

tiba kt sg klah kul 11.. smpi kul 2 lebey masih berendam.. btl2 berendam smpi jd lebam! tgk bibik aku.. over cam budak2.. aku layankan aje laaahhhh.. elok gak ko layan budak2 ni.. blh la aku relax sikit.. 

byk lg gmbr mls dh nk upload.. :P

blk dr sg klah, solat kt masjid dlm felda tu pastu trus ke Tanjung Malim cari pau yik mun. lepas pekena beberapa bijik, beli laks frozen n bawak balik.. mmg terbaekk lah pau ni. tp aku cuma suka red bean filling aje. asben suka kaya.. 

esok kitrong masih bercuti. xtau lagi apa plan esok. rasa cam nk date dgn incik bf tgk khurafat. rasa cam nk lepak rumah aje masak laksa.. tetiba terasa nk makan laksa yg kuah pekat. kalau beli kuah cair boring jerk.. 

so canner thaipusam korg? menarik kah? story lah sikit.. nnt aku baca blog korg (wpun most of the time aku hanya jd silent reader ;) )