Friday, January 7, 2011

ASBKL dalam kenangan..

Actually aku ada 2 entry bergambar nk buat : reunion kecil2an ASBKL n KL Bike Week. Dua2 event hari yg sama.. tp yg ni aku cerita psl reunion ASBKL dulu lah eh..

Masa darjah 1 - darjah 6, aku sekolah kt kampung. Lepas UPSR, dpt keputusan bagus (UPSR aje bagus, PMR n SPM ok ok aje muahahahah), aku dpt tawaran masuk asrama felda atau nama rasminya Asrama Semai Bakti Kuala Lumpur (ASBKL). 5taun aku duduk kt ASBKL n bersekolah di Sekolah Aminuddin Baki, Kuala Lumpur, one of the best school in KL.

maka masa tu jd lah aku budak kampung yg berusia 13taun sekolah di tgh2 bandar besar. mula2 homesick aje aku duduk kt asrama. xbiasa berpisah dgn keluarga lah katakan. kt ASBKL ni tmpt2 budak2 felda yg excel in skool la kunun. felda bg peluang utk kitorg belajar ke sekolah2 terbaik kt KL. cm2 sekolah lah yg dihantar..n aku mcm yg aku ckp td, kt SABKL..

byk giler lah kenangan manis kt asrama. suka duka. mmg best. aku rasa smpi mati xleh lupa punya. kiranya ni lah masanya aku belajar berdikari n lain2..

as for kawan2.. sumernya best2.. ada yg kuar masa form 3 utk masuk MRSM. ada yg stay smpi form 5 (mcm aku), n ada gak budak2 felda lain yg masuk masa form 4 n belajar smpi SPM. paling best, kwn2 semalaysia. dr segala ceruk dtg ke sini belajar sama2..

masa krismas aritu, kitorg buat reunion kecil2an aje. yg mana sempat aje ajak. n mostly yg ada fb sbb senang nk contact kau. ada yg dh 17taun xjupe. tp mostly sumer masih sama cam dulu. cuma separuhnya ada yg dh mengembang mcm aku ni hah.. hahaha

mls nk citer byk meh la kita layan gmbr.. zasss... btw, gmbr2 ni separuhnya dr kamera kwn aku. dia amik n letak kt fb. aku cilok sbb aku bawak kamera tp malu nk kuarkn sbb kamera dorg sumer canggih2 kau.. xmacam kamera aku hahaha..

dolu aku belajar kt sini dr umur 13 smpi 17. skrg umur dh hampir 33 taun, asrama ini masih tegak berdiri. dan aku disini lagi sekali dgn anak2 pulak kali ni. wah KLMJ sungguh rasanya hohoh


lencana asrama... cess KLMJ lg sekali hahaha. sib baik baju rasmi asrama dh xder. kalu tak pakai ramai2 best gaks kasik mood mari best jugak ooo..

sebenarnya sebelum ke asrama kitorg makan kt Kenny Rogers Jusco AU2, betul2 sebelah asrama aje hahaha. pas makan baru gerak g asrama. best gilos jd student2 sekarang. outing aje xyah susah2 nk naik bas cam kitorg dulu (naik bas g chow kit/batu road hauahahahahah). pg aje kesebelah. mcm2 ada.. 

dlm gmbr : aku, fid, dr isma n lel. lel ni bukan takat satu asrama tp satu sekolah gaks dgn aku (ASBKL)




the boys and girls. frankly speaking aku xingat nama2 budak lelaki smpi ler dorg bgtau hahahhaa..

bas asrama. bas2 baru belaka. kalu dulu bas buruk2.. aircond pun xder. tiap2 pg naik bas g sekolah. balik kampung time cuti sekolah pun naik bas asrama gaks.. pastu naik laks landrover felda hahaha. aku masih ingat sorg2 muka driver bas dulu.. kan best kalu dpt jupe dorg lg.. 


kt surau asrama. kalu dulu time bulan posa sure ada solat tarawikh berjamaah. pastu gilir2 jd imam. kalu aku jd imam, konfem makmum suka sbb giler cpt abis solat hahahaha

dewan makan.. humm rindu gilos.. tp dulu food xsedap pon.. 


kelakar btl sempat jugak nora candid gmbr aku. dh ler time ni aku n mar sama2 pose cam tgh amaze giler dgn something ler. xsempat aku nk tahan napas.. hasilnya.. kelihatan lah rupa perutku yg xberapa nk kempis tu hahahah.. 

tempat jatuh lg dikenang.. inikan pulak tempat bermain, belajar ttg hidup.. aku sgt treasure masa2 aku disini.. i'm just glad to be part of the ASBKLians family.. 

xsabar2 utk next gathering/reunion.. next round plannya nk buat besar2an n ajak ramai2..hopefully jd kenyataan.. amin..