Monday, December 6, 2010

Toys

Dah 2minggu Farris dok mintak belikan dia Hot Wheels Battle For 5. dia asik sebut bunyinya mcm '545'. dia dok usung sehelai kertas dr pamplet toys r us ke sana kemari.. asik mintak dibelikan aje.

so last2 dh kesian punya psl, smlm kitorg pun pg lah One Utama, our usual hangout place. pg toys r us dia. sekali tgk punya tgk, yg Farris nk sgt tu harganya lebih RM100. huiii kansel nakk.. mintak maaf ler.. toys murah2 sudah lah ye. lainlah kalu menda makan ke, keperluan sekolah ke. lain citer.. Toys dia mmg xpernah ada yg terlampau mahal. kalu ada yg mahal pun, PSP dia ajelah.. cukup la tu kan..

pujuk punya pujuk, akhirnya dia pilih kereta Battle for 5 aje. xder la full set sbb full set nya mahal hohoho


tgh kepit battle for 5 car nya..

si adik pulak.. dpt Sheriff Woody, Toy Story. sgt giler toy story dia ni. tp dia panggil Woody ni kadang2 woody, kadang2 Jesse..



muka dh ngantuk. masa ni tgh tggu nasik ayam for lunch..

Some of Farris punya collection Hot Wheels. Byk yg dh hilang, dh bg org.. n dh di copet kwn2 dia kt sekolah pun ada..



dia ni mmg suka race car.. yg ni pulak bukan dr hot wheels. mcm2 brand ada termasuk la brand made in China hehehe.. pun byk dh hilang. kalu simpan sumer xtau byk mana dah..





Bumblebee convertible car. Kalau letak blh jd kereta. kalu tegakkan secara otomatis pintu bukak, kepala pun pusing trus jd bumblebee... ni mak dia lah beli kt Sogo. masa dia tgh giler transformer dulu. beg sekolah dia pun bumblebee jugak.. kitrog bwk dia tgk wayang transformer.. tp dia tido kt tgh2 cerita.. hahaha..




 

safiya dgn toys kesayangan dia. actually ada byk toys termasukla yg org belikan.. yg dia sayang skrg Dora n Woody ni. Actually dia ni mmg giler Dora.. beg Dora, botol air Dora, pinggan Dora, selimut Dora. dia now sibuk mintak payung Dora tp xpernah laks jupe kt mana ada jual..

antara toys yg dia ada lg, big size Spongebob. aku beli kt Toys R us gaks, RM45. besar gaks ler. tp xamik gmbr sbb spongebob tu dh officially jd toys dlm keta.. buat tmpt landing pulak. Ada lg 2 toys, kangaroo n teddy bear dlm bilik tidur. bawak tido. yg lain2 sumer toys kecik2 selamat aku simpan dlm kotak n sorok jauh2!

P/S: aku sgt berangan nk pg sini.. http://www.rwsentosa.com/

ada perasaan nk ajak asben pg sini bulan 5/6 nnt.. kitrog xder hadiah anniversary. kitorg tukar dgn holiday. asben ada sebut anniversary taun ni pg Legend Water Chalet kt PD sbb kwn2 dia ckp best.. tp aku rasa aku nk g Sentosa lah.. wpun Legend Water Chalet tu gempak, tp utk digest the fact that, tempat itu hanyalah di PD yg xberapa jauh tu, aku rasa cam xberapa best aje hehehe.. plan asal nk pg Bali tp ehem! Bali kalu bajet cukup blh lah.. kalu so-so aje baik pg Sentosa aje.. kalu mengikut perkiraan aku skrg, Bali tu mcm nk kena pospon aje hehehehe..

apa2 pun tgk ler bajet dulu. kalu ada bajet lebih, pg Sentosa. Kalu bajet kurenggg kita pg PD. kalu tetiba rezeki termurah, apa salahnya kita pg ke Bali terus hehehe..

tp aku rasa dlm byk2 tmpt yg aku dh sebut kt atas, konfem anak2 aku akan hepi kt Universal Studios. maka jdnya.. berusahalah kita simpan duit ke Sentosa ye incik suami tercinta? hehehe.. Insyaallah.. amin