Friday, December 3, 2010

Natrah musim ke - 2 - Dari kaca mata seorang bukan insan seni :P

akhirnya.. dpt gak aku tgk Natrah, wpun pd mulanya aku kansel xnk booking masa huru hara erma fatima tarik diri tu.. aku nk tgk Natrah buah tgn erma.. bukan org lain. bg aku, Natrah dgn Erma 'ngam' mcm Puteri Gunung Ledang dgn Tiara? haaa betul tak? haha

so 26hb tu date kitrog punya show. masa aku booking tu tiket yg tggl cuma tiket murah je (RM50 n RM30), so aku pun beli la yg RM50 n seat xcun! yg cun semua dh abis.. tp still better dr RM30 punya tiket kan. kalu aku beli tiket RM30 harus aku cuma nmpk songkok Remy Ishak je kang..

aku pg sana dgn incik asben. abis keje, aku turun opis tapau subway utk aku n asben. Opis aku ada subway outlet.. baru gak la bukak dlm sebulan lebey gitu. before this San Fracisco coffee.. pas siap tapau, aku naik monorel ke opis asben. pastu trus ke Istana Budaya. Jem masa tu. panik aku tkt lmbt smpi. show kul 8.30 tp aku siang2 panik haha. smpi2 aje Istana Budaya kul 7.10 lebey kurang. aku n asben makan subway dulu pastu g solat. pas solat pusing2 tgk segala banner la display psl Aids lah psl Natrah la apa lah.. kt sini gaks terjumpa Aida Rod, geng masa kt Kolej Mara Banting dulu. dia dtg dgn geng2 opis dia.. pastu ada gak jupe opismate (dept lain)..


jengjengjeng.. kerana kau ku beli tiket ini hahahah.. eh takdelah.. aku mmg nk tgk citer Natrah ni. cuma bila Remy yg jd hero nya.. ehem! bonus lah kan hehe


bersama my real Mansor Adabi. Tima kasih lah inche suami yg sporting relax tahap gaban aje masa aku ajak temankn tgk Remy Ishak kuikui.. u r my only mansor adabi lah darling.. ;)

dgn Aida Rod..


view pentas dr seat kitorg. punyalah xberapa sedap mata memandang kan huhu..

kitrog masuk panggung kul 8.15. pttnya show stat kul 8.30 mlm.. tp kul 9.10 mlm baru setat.. sebab tunggu Tuanku Nurzahirah smpi baru la show setat.. abis lmbt seh.. kul 11 lebey. since dh lmbt, asben pun xsbr2 nk tgk anak2 dia yg dua org tu, maka aku dh miss sessi amik otograf. melepas aku nk tgk pelakon2 dr jarak kurang 20cm.. tp mana lg penting? anak ke artis2.. of course la anak2 kan.. so aku pun dgn rela ati angkat kaki seribu sebaik kuar dr panggung..

Pendapat aku ttg teater ini...
i) Pelakon adalah sgt best2.. nama2 besar cam Remy Ishak, Maya Karin, Sofea Jane (Natrah umur 70), Umie Aida, Liyana Jasmay, Nabila Huda, Aaron Aziz (bang! gemuk lh skrg. diet la sikit huhu), Fizz Fairuz, Ziela Jalil (sedapnya suara dia!!).. err sapa lg eh.. owh yer Lufya (sikit je watak dia. Natrah masa umur 20taun) n Sharifah Sofia (Natrah umur 40. pun sikit aje)
ii) Lakonan semua pelakon sgt mantap. rasa menusuk ke jiwa gitu... paling aku suka Sofea Jane. watak dia monolog aje.. tp berdiri bulu roma aku siot huhu. Remy Ishak n Maya Karin of course le bagus..
iii) paling suprise lagu Kuch Kuch Hota Hai di melayukan.. n Remy Ishak menari bollywood! Wuhuuuuu!!! my jaw dropped.. n satu panggung bersorak seh! infact semua lagu dlm citer ni sgt la merdu n best..
iv) Story line bagus, mixed feeling.. sedih, kelakar sumer ada.. tp byk sgt monolog so utk org yg dr kelas Pure Science mcm aku (bukan jiwa sastera), monolog terlampau byk adalah sgt menekankn perasaan n memcetuskn sedikit keboringan gitu..
v) Props.. perghh.. ini terbaekkk.. cun gilos!!!
vi) dialog... humm yg ni ada satu yg aku xberapa berkenan.. zaman masa aku blm lahir dh ada ke perkataan 'dorg'? aku rasa sgt janggal.. sepatutnya perkataan 'dorg' tu xpatut ada.. patutnya yg dilontarkn adalah perkataan 'mereka'.. betul tak? huhu

overall, aku puas hati lah wpun aku tgk xberapa dkt dr pentas huhu.. aku bg 4.5 bintang lah dr markah penuh 5 bintang hehehe..