Friday, August 13, 2010

Sabah - Part III

Huh lambat sungguh nk hapdet part III..

3rd day, kitorg gerak ke Kundasang.. naik kancil yg kitorg sewa tu. Perjalanan ke kundasang arnd 2hrs lebih kurang. kitorg ke sana pakai GPS je. perjalanan dr KK ke Kundasang mmg best - scenic drive giler.

on the way ke kundasang, sempat gak singgah kat the femes Jambatan Tamparuli. actually xder apa pun kt sini.. ingatkan jambatan tu jambatan gantung dr kayu ke apa ke. rupanya2 besi daa..

then trus lah ke kundasang. kt kundasang kitorg stay kt Kinabalu Pine Resort. Mula2 plan nk duduk TM resort, tp since TM resort xder breakfast so last minute tukar pine resort. resort ni room rate sekali dgn bfast n dinner. resortnya ok2 aje lah.. bilik kecik. serba xbest. Astro pun tadek.. tp dinner set dia not bad ler. 

ptg yg sama, kitorg g Air Panas Poring.. xder la best sgt.. biasa2 aje..

view gunung kinabalu? fuh!! dekat giler n besar giler. mula2 nmpk rasa seram giler sbb rasa gayat hahaha..  esp masa lalu kt jalan dr pekan Ranau nak balik ke resort. rasa mcm gunung tu menghimpit kita aje. seram seh..

kt kundasang ni xder apa yg best kecuali tgk gunung. so worth to go only 2D1N.





anak2.. farris cam biasa mood dlm gmbr bertukar2..

kancil sewa n our room yg cekaii itu..

view dr balcony bilik

sunrise n jalan bengkang bengkok
sini suasana sgt dingin. bunga2 kemain cun. kt tepi2 jalan byk org jual sayur fresh cam kt cameron..
suda setat berkabus..

then hari keempatnya, kitorg balik semula ke KK utk kejar flight kul 6.50 petang. sempat singgah kt Kinabalu Park. dgn kancil tu kitorg daki smpi ke point paling atas tmpt bermulanya pendakian ke puncak gunung Kinabalu.. ingatkn dpt ler tgk gunung ke apa ke dr jarak paling dekat tp cuaca laks xmengizinkan., berkabus sakan so xnmpk apa2..

perjalanan balik ke KK sadis sikit sbb ujan lebat serata alam. sebelum balik, sempat lg pekena seafood..


menariks kan??? next holiday kena ukur poket dulu huahaha