Wednesday, April 28, 2010

TAG: How do i meet my beloved hubby...

Tag ni dr my fren Kayno.. ko mmg rajin eh! huhu


First time jumpa with your hubby bila dan kat mana?

1st time jumpa kt Dewan Selera Kolej Mara Banting (sama college masa buat IB n masa tu umur kitorg 18). masa tu aku n roomate (sueyatt) tgh study sambil buat laundry. my hubby pun sama buat laundry. dia tegur sueyatt n tegur aku (sueyatt adalah classmate dia merangkap best fren dia.owh dia ada lg 2 bestfren perempuan yg mmg kewl yakni Asti and Lindut). masa tu baru la aku tau sapa "Beyo". sebelum tu dengar aje org sebut tp xkenal mana satu.

Love at first sight?

Definitely NOT! coz masa tu aku tgh sangkut dgn org lain. senang citer - admire org lain secara senyap2.. dia pun masa tu ada gefren rasanya.. n bukan dr kalangan yg aku kenal lah. someone yg dia kenal dr secondary skool dia..

Who is he when the first time u met him?

Student yang agak selekeh, kurus kering dan kuat merokok (btw dia stop smoking after few years kitorg couple smpi ler skrg). tp dia agak fofular dikalangan student perempuan.. pas kawin baru la hensem sikit. hahaha bahaya bahaya..

How long it takes for him to ask you out for a date?

masa kt Kolej Mara Banting xpernah keluar berdua so xkira date kan. After 2 yrs kat Banting barula dia berani ajak date..

1st place dating di..

Mines Shopping Mall hehehe..

How he proposed?

"Awak.. jom tunang nak?"... sambil sengih mcm kambing. hampeh kan.. xromantik langsung.. (eh apsal la aku terima eh? haha)


Special date with your hubby?..

Sangat Banyak.. termasuk la date anak2 lahir ke dunia.. semuanya sepesel laa..



Changes that he asked you to do??..

Solat awal sikit blh tak? tu ayat yg selalu kena lah. pastu dia selalu perli aku suka bangun tido lambat.. pastu cara berpakaian pun selalu kena tegur lah.. lain2 xder la.. kalu ada tp tak terucap tu xtau la pulak kan..


What about him that you love so much?.

Nothing specific. I love him for the man he is..


What is about him that you wish he would change?

xder kots. xder yg pelik2 kt dia yg perlu ditukarkan.. cuma kalu dia blh buang habit suka sidai towel/baju atas katil anak bagus jugek..


You will lose your mind n crack your head when he?..

when he's too ego to admit his mistake.


You will smile thru your eyes for the whole day when he?..

Banyaklah. He knows how to make me happy. I guess i'm one easy to handle wife kot haha



Complete below sentences "my love towards my hubby is as big as.."...

cant complete the sentence. coz love cant be measured in any way ;)

akhir kata.. saya tag semua org yg baca blog ini termasuk lah suria, mis, tasha, min, awan, mazid dan lain2 lagi.. sila jawab