Monday, April 5, 2010

Cerita tukar plan!

Since arini boss no 1 n boss no 2 dua2 cuti so ada bertukar jd kaduk naik junjung dah aku. Kul 11.30 naik tido smpi ler kul 1. then borak2 kt tgkt 9 smpi ler kul 2.10 hehe.

topik borak arini adalah psl trip g Jakarta/Bandung. kt opis ni ada yg kaki bandung so dia lah yg tukang jd itenary planner utk kitorg.. Well aku punya trip kali ni adalah trip berjalan dan melelehkan air liur. kena ikat selera lah aku di Jakarta n Bandung nnt. Xleh spend byk2 sbb aku dh kena setel sundy loan dgn bank ni since aku dh resign. now aku tggu aje HR panggil n soh byr. xperla aku anggap ajelah trip kali ni trip tgk tempat. insyaallah aku target before puasa ni nk kesana cari baju raya dgn asben or dgn mak. most probably aku nk bwk mak trip tu nnt. so for this round, xdpt shopping sakan pun xper la.. janji dpt belikn telekung utk mak n barang2 anak n asben sudah ler. n hopefully dpt snatch few Zara office suit sudah ler heheh..

lg satu punya plan n pengharapan taun ni yg xdpt direalisasikan adalah DSLR. huhu plan beli DSLR pun kena pospon. pospon smpi biler xtau ler.. so cuti2 Jakarta/bandung tu nnt aku bakal heret ler Sony Digicam aku yg masih setia berkhidmat wpun dh 6taun.. huhu sadis..

atas sebab2 cut bajet ni jugak ler (sbb tender, aku xdpt bonus, pastu staff sundry loan nk kena setel. n coincidently asben pun xdpt bonus), maka plan g KK nnt duduk kat Tanjung Aru pun kansel huhu. skrg aku tgh survey hotel2 xberapa mahal tp ok n kt town center utk holiday kitorg nnt. ada la few yg kwn suggest tp aku masih nk survey lagik. plan 2 mlm nk stay kt KK n lg satu mlm nk stay kt Pulau Manukan.. yeeahaaaa i love beaches!!!

Lg satu plan yg aku pospon adalah plan belajar berenang n amik Diving Licence.. yg 2 ni xtau la pospon smpi bila huhuhu.. lama kot sbb aku berhajat sgt ler pas dh setel down dgn keje baru as well as dh dpt cover balik saving yg dh kena korek tu, aku nk mekap rumah dulu lah.. aku nk pasang built-in wardrobe n tukar pagar..

plan kelas kek, well well.. aku mmg minat menda2 ni. tp aku pun xtau patut or tak aku meneruskn journey aku utk mengestablish diri aku yakni amik segala course yg berkaitan. kelas sumer mahal2, kos mula nk wat kek or produk baru ni byk.. nk wat besaran2 n all out tu kena ada masa n promosi yg bagus. tu sumer aku xder. mmg ler aku berhajat nk keje sendiri. pernah bercita2 nk concentrate buat menda ni as a fulltime business.. tp cake bisnes ni selain dr cabaran byk, saingan pun byk. kena selalu up to date dr segi skill n alll. bila pikir2 keje mcm skrg ni senang. sibuk2 pun ujung bln dpt gak gaji. kalu buat bisnes ntah2 silap aribulan bungkus daa.. so kesimpulannya.. blm ready. so keje ajerla dulu.. in future, harap dpt keje non IT or in gomen.. so relax ler sikit. anak dh masuk sekolah sok kena la maknya keje yg masuk akal sikit. kalu skrg keje byk kurang masuk akal.. timing giler..

sudah smpi masa nk balik.. nnt aku nk mengaruk lg bila aku ada masa senggang (or masa2 busy tp pretend mcm masa senggang cam skrg hehe)