Saturday, April 3, 2010

Cerita membuang masa di petang sabtu

arini sabtu. ari yg tensen sbb jiran sebelah umah wat celebration adik nk kawin. dr jumaat smpi ahad. dr mlm td smpi arini non stop pasang lagu sekuat2 alam. kalu lg 12hrs dia main lg non stop, sah2 aku dh blh hafal lagu tamil. i'm not a racist.. but this is too much. anak2 nk tido pun xdapat. sib baik la xder baby kt umah nih..

my condition rite now - feels more relax. rupanya2 pas buat keputusan, rasa lega banyak. now tawakkal ajelah. most of my frens tanya apsal nk resign. dh bosan nk menjawab sbnrnya.. tp cut short, current company bg gaji sekian amount. pastu midnite support banyak. kerja banyak. tp benefit bagus giler, cuti pun byk. company baru, byr gaji lebih tinggi, midnite support kurang(kalu nasib lbh baik masuk team xyah support.blm confirm team mana), keje rasanya byk, benefit xbagus sgt, cuti xbyk sgt. dua2 ada pro n cons. tp memikirkn kondisi aku skrg yg memerlukan fund yg lebih every mth dan dh xlarat nk wat keje support2 ni, maka i choose to accept the offer.

even my asben pun setuju. kalu nk ikutkn suka, dia pun lebih suka aku di Alliance Bank sbb benefit yg bagus, cuti yg byk. tp memikirkn current financial situation dan juge keje2 support after midnite ni (letih, susah.. pastu kena tggl anak memalam dgn maid (asben tukang anta ke opis), etc etc.. maka ini lah the best choice. aku pun xtau berapa lama aku akan keje di company baru. my target is after 2 yrs (2 taun ni pulun abis2 ler keje), sgt2 aim join Bank Rakyat hehehe.. let us see how it goes eh. sumernya berbalik kepada takdir dan waktu..

sedih mmg sedih ler tgglkn alliance bank. sbb boss ok, team member pun ok, environment ok, benefit ok, kwn2 pun ok, cuti byk.. lgpun dh lama. dh berada dlm comfort zone. but i guess i had to do what i have to do kan..

my team lead ckp "i know u very well. i know u r a capable person. i'm sure u will be fine over there". hehe thanks to my team lead ler. i take it as compliment n challenge. skrg tawakkal aje lah. tp tipulah kalu aku ckp aku xnervous. pg tmpt baru sure nervous beb..

salah satu yg jd push factor aku kesana adalah ini.. heheh


one of the branches adalah kt building company baru ku hehe. aku kt tgkt 3, n fitness first ni kt tgkt 1 hehe. kalu malas gak exercise pasni xtau la nk ckp apa hehe. aku selalu ckp nk sgt pg gym tp xder masa, jauh etc. now bawah opis gak so aku xder excuse xnk pg. lgpun aku akan smpi opis awl sbb asben masuk keje kul 8 n aku setat keje kul 9. before 8am aku dh smpi punya. so roughly aku ada arnd 1hr utk exercise. lunch time pun blh pg sauna. ptg kalu asben g futsal, aku leh g gym lg hehe.

tp aku xkn join so soon ler. july join sana, august dh bulan posa. maybe after raya aku target nk join. insyaallah. aim aku nk dpt balik my slim figure mcm masa single dulu hehehe.. wah blm apa2 dh berangan.. heheh



Back to our annual dinner... cant remember this guy's name. Dennis something2.. violinist yg perform masa annual dinner kitorg. dh ada album mamat ni. ni one of the album must haves skrg. dia punya performance was awesome n jaw dropping.. balik opis ni kena found out sapa nama mamat ni. asik lupa ajerk.

and this is my latest hantaran. bulan ni rest sbb bulan lps sibuk giler. lgpun bulan ni keje byk. n since dh resign ni mcm2 keje laks dpt. pastu documentation on previous projects yg aku dh buat kena setat prepare.. for more of my creations, sila masuk sini.. http://safiya-cakes.blogspot.com/

dh tukar keje baru nnt sure kena limitkn keje2 hobi mcm ni. 1st 6 mths kena la buat rajin n spend more time in office, so kena la reducekan xtvt2 begini huhu.