Tuesday, March 16, 2010

Farris 5th Bday

Alhamdulillah.. anak sulung aku skrg dh 5 taun. Actually birthday dia was on 15 March. tp since 15 march tu dh setat cuti sekolah, kindy dia pun cuti jugak. so kitorg awalkan la celebration bday dia kepada 10 Mac. dat day sebenarnya aku ada kelas cake deco.. n kelas tu pun setat kul 2, so aku amik ler kesempatan tu jugak buat celebration utk dia. ari yg sama jugak, asben time off, masuk opis lmbt sikit. gara2 nk celebrate bday anak punya pasal..

aku sbnrnya xberapa ada mood nk menulis psl bday farris. sbb farris punya bday sama dgn bday arwah adik aku... adik aku meninggal dunia masa farris umur 8 bulan. maybe aku elaborate more pas aku ok sikit.. so tiap kali bday farris, perasaan aku bercampur baur, kucar kacir. mixed feeling. sedih lah. mcm aku ternampak2 dia main2 dgn anak aku.. every yr mcm ni lah aku. 15hb tu sempat jugak aku baca Yaasin. the next day period. dh xdpt baca.. lg la sedih aku.. aduyaiiii sabar lah hati.. :(

masa bday farris, aku sms aje mak bgtau bday farris n bday teh (my adik). mak cool aje. mak aku most of the times lebih cool dr anak2 yg lain. wpun aku tau jauh disudut hati dia, tentu ada satu ruang kosong yg dh direntap..tentu rindu dia xterubat.. mothers are mothers.. they are strong when others are weak.kdg2 xpaham jiwa seorang mak. kuatnya dorg dlm susah dlm senang, dlm suka dlm duka..

as for now, enjoy below photos. simple celebration. aku bake 75pcs marble cupcakes (butter/strawberry) with edible Ben10 images. Farris punya fav. pastu bg lebih jugak kt cikgu2.. pastu beli la mcm2 makanan ringan n coklat as goodie bag for the kiddos. Farris nmpk hepi giler la masa kwn2 dia nanyi2 utk dia. aku rasa mcm nk nangis pulak time tu.... huhu..


p/s: aku dh lama giler xbalik kampung. sbb mak selalu dtg. boring dok kt kg sbb adik aku pas spm pun lama dok dgn aku. pastu pulak sebelah rumah tgh wat renovation. xberani la nk tggl umah lama2.. mana la tau kan.. skrg ni macam2 masalah. masa aku ckp kt mak nk balik kg aje, mak pun ala2 dh excited. maklum ler dh 3 kali dia dtg umah aku taun ni aje.. tp aku blm lg balik kampung. last balik last december. insyaallah awal bln 4 ni mati2 kena gak aku balik kampung. safiya pulak since mak aku kerap dtg, sikit2 nk call atok. nk borak dgn atok dia.. ni dh wajib balik. kalu tak mmg bikin abis kredit aje anak aku tu. pantang nmpk telefon..
kena gak balik ni. dh terbayang2 gulai ikan patin nenek aku masak.. pastu gulai keladi mak.. huhu.. pastu rindu nk jupe abah. abah ni jenis xbyk ckp. kalu call dia, xtau nk ckp apa sbb dia jenis xckp byk. kalu dgn mak byk je cerita..

aduh.. cept ler rumah sebelah tu siap... :(