Tuesday, February 9, 2010

Cerita memanjakan diri

Since last few mths, (since my husband beli kawasaki ER6N), keje dia membelek motor. pastu baca forum geng2 moto besar ni lah. tu blm lagi cerita beli aksesori, sarung, tangan, jaket etc. kdg2 aku bising jugak duit xsebanya mana tp nk abiskan kt moto.

tp skrg aku dh open sikit. lelaki n perempuan keperluan n minat berbeza. aku pulak jenis yg suka merehatkan diri. aku suka g Facial.. sbb masa facial aku leh tido sambil pipi n bahu n belakang di belai2 mesra oleh amoi beautician. masa facial gak la aku rasa aku enjoy xtvt perempuan sorg2.. aku ni bukan kaki shopping. g shopping sorg2 aku bosan.. tp kalu g facial, aku rasa hepi giler..

satu lg aku sgt suka g cuci rambut kt salon. pastu wat vitamin treatment. bagus jugak membuatkan rambut aku xberuban hehehe. maklumlah dh 3series heheh. kalu nk ckp psl duit, duit aku ni xder la sebanyak mana.. gaji pun xsetinggi mana.. tp aku selit2 la jugak duit gaji, duit jual kek, duit jual kolagen kat menda2 macam ni. pendek katanya aku tersgt la suka menda2 yg memanjakan diri sendiri ni. tp perlu diingat.. aku xder la pg tmpt mahal2.. aku pg tmpt murah2 aje. pastu aku xsuka beli mekap, xsuka beli kasut or handbag mahal. so aku rasa aku ni bukan la dlm kategori perempuan yg suka berbelanja hehe.

now aku rasa aku nk berjinak2 pg spa. aku nk cari spa yg bg treatment bagus tp murah n kalu bules siap ada makan sekali heheheh. dh ada sorg lg kawan yg sudi join my boat. aku rasa as we r getting older, menda2 mcm ni perlu - untuk destress. mcm aku, keje teruk2 kt opis, balik umah nk ngadap kerenah anak (kdg2 asben pun ada karenah jugak). nk masak, nk wat keje umah, wat cakes lg.. i need time for myself to destress, to rejuvenate, to relax.. aku realized pas wat menda2 ni semua, aku lebih gembira n kurang stress. ini semua lg bagus dr makan utk destress kan.. hehehe

weekend ni kitorg anak beranak akan ke Melaka. g kenduri kawin opismate merangkap short holiday. tido satu mlm di melaka utk enjoy makan kt umbai/muara sg duyung, beli cencalok/belancan bagai, pg segala kota portugis.

bulan 4, aku n geng2 perempuan opis pg Jakarta n Bandung. yeah bebeh.. yes diulangi aku n geng2 perempuan sahaja. asben n anak2 xikut. aku sgt berterima kasih la kt incik asben sbb bg green light. sejak kawin ni lah 1st time aku nk g enjoy dgn kwn2.. ni la masanya aku nk buang duit cara aku pulak. seluar keje byk dh ketat. ada dh koyak. ada tercabut zip. tp aku sabar aje.. aku xder shopping2 dah la ni. simpan duit tu sbb aku nk sakan shopping kt bandung nnt. aku penat2 wat cakes cari duit lebih.. ni la masanya aku nk reward myself for all my hardwork. hehe. aku dh terbayang2 sumer factory outlets kt bandung tu hehe.

bln 6, plan ke KK masih sama. flight pun dh booking kan. cuma skrg kena berbajet2 utk cari hotel yg gempak2 (i want shangri-la tanjung aru sbb nk pg the award-winning spa huhuhu) begitu jugak dgn kereta sewa.pendek katanya 6 bln pertama taun ni di abiskan dgn berjalan2 la pulak.

abis tulis perkara2 di atas, aku dok terpikir pulak.. aku rasa aku ni dh terlebih destress n reward diri sendiri ni.. so patutnya aku xyah la bising bila asben asik nk membelek moto ye tak? hehehehe.

Signing off for now folks ;)