Wednesday, November 25, 2009

Sesungguhnya hari ini hari yang sengal....

hari ni hari paling tensen. mlm td pg deliver cupcakes yg org order. pastu smpi umah dh kul 10 lbh. trus kedapur bake vanilla cupcakes - 2 adunan. sambil2 tu deco red velvet yg kak faridah order. dh siap simpan dlm fridge.

pastu mlm td aku tido kul 12. mmg dh ngantuk giler. farris pulak masa nk pakai seluar lepas ke toilet. aku dh la penat.. apa lagi trus naik angin n aku pukul montot dia. menagis dia sbb jarang kena pukul dgn aku. pastu paksa anak2 tido. kul 4am aku bangun pg td utk deco lg 50pcs cupcakes utk hantaran bertunang.

pastu rushing ke opis tanpa sempat kemas apa2 yg patut atas meja. bg arahan aje kt bibik apa nk dibasuh apa nk disimpan. pastu trus gerak ke opis. smpi opis ingatkn nk tido dulu kt surau.. tetiba teringat red velvet cuppies kak faridah dlm fridge. aku terlupa order kak faridah.

rasa marah sgt dgn diri sendiri. n rasa down sesgt. aku rasa eloklah aku stop aje buat jual2 cupcakes ni. aku rasa idup aku kucar kacir. kelam kabut nk kejar keje opis, anak2 n buat bisnes kek lg.

wpun aku seronok buat kek n seronok jugak dpt pendapatan tambahan, rasanya dh smpi masa aku pikir panjang nk buat ke tidak menda ni. kalu buat pun, maybe amik order ari isnin aje. sbb sabtu ahad blh buat. ntah lah..

kalau aku ckp dgn asben menda ni sure dia ckp aku ni hangat2 taik ayam. padahal aku aje yg tau susah senang aku ni terkejar sana sini. aku ni jenis perfectionist. aku xsuka buat menda terkejar2.. rasa xpuas ati n aku ni kalu buat menda nk buat sungguh2..

akan ku pikirkn sedalam2nya perkara2 yg menyengalkan ini. tp apa2pun since dh ada oven beso n heavy duty mixer ni, biarlah aku concentrate belajar buat menda2 yg anak aku suka mcm pizza, roti etc..

hmmm.... sadis sadis..